Több mint négymillió forintot gyűjtött össze Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere a pénzt egy terepjáróra fogja költeni. A déli határszakaszon Fekete László, a világ legerősebb embere is megjelent.

„A terepjáróra eddig 4 074 871 forint gyűlt össze az önkormányzatunk erre a célra létrehozott letéti számláján” – olvasható Toroczkai László legfrissebb Facebook-bejegyzésében. A terepjáróra augusztus 15-ig gyűjtenek, utána megvásárolják az új járművet, mert egyre nagyobb szükségük van rá. 

A migrációval kapcsolatos letéti számlájukat megtartják, az augusztus 15-ig beérkező támogatásokat a terepjáróra költik,  ám utána is fogadnak pénzbeli adományokat, amelyek migrációval kapcsolatos felhasználásáról folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt.

Már épül a kerítés a déli határszakaszonFotó: Szabó Gábor - Origo

Homokszem a gépezetben? 

Toroczkai László azzal kapcsolatban, hogy a Hvg.hu azt írta, hogy szabadcsapatok szerveződnek a déli határrészen, valamint hogy fegyvereket reklámozott, azt közölte: rettenetesen szenvednek attól a magyarellenes erők, hogy nem tudják észrevétlenül elárasztatni Európát és azon belül az első vonalban álló Magyarországot a migránsok millióival. „Homokszemként kerültem a gépezetbe,  ezért vadul támadnak, prüszkölnek a teljesen a kezükben lévő negyedik hatalmi ágon, a médián keresztül.” 

Fekete Laci is megjelent

Ásotthalom polgármestere korábban Fekete Lászlóval tekintette meg a déli határszakaszt, ahol a „krisztusi magyarságért és az életvédő Európáért” kiálló Alfa Szövetség fehér kereszteket vert le.

Toroczkai bejárta a határt Fekete LászlóvalForrás: Toroczkai László/Facebook

Mint arról az Origo beszámoltToroczkai László a Facebookon posztolt egy fotót arról a papírlapról, amit egy civil csoport talált az egyik elszállított bevándorlócsapat táborozási helyén. A lapon egy utazási útmutató szerepelt.