Halálos baleset az écsi vasúti átjáróban

bemozdított felvétel FOTÓ FOTÓTECHNIKA jelzőlámpa KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY mozdony sorompó vasúti átjáró vonat bemozdított felvétel FOTÓ FOTÓTECHNIKA jelzőlámpa KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY sorompó vasúti átjáró Gárdony, 20
Gárdony, 2014. július 18. Vonat halad el az agárdi vasúti átjáró lezárt sorompója mellett 2014. július 18-án, ahol a MÁV Zrt. és rendőrség közös baleset-megelőzési kampánynapot tartott. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor autó és vonat ütközött Écsen. A két roncsok közé szorult embert a tűzoltók szabadították ki.
Vágólapra másolva!

Személyvonattal ütközött össze egy autó Écsen, a fényjelzéssel ellátott vasúti átjáróban. A vonat mintegy száz méteren át tolta maga előtt az autót. A pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói és a győri hivatásos tűzoltók dolgoztak a műszaki mentésen.

A rendőrség vizsgálja az écsi baleset körülményeit Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A kisalföld.hu úgy tudja a sofőr vesztette életét. A másik kimentett ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség tájékoztatása szerint eddig tisztázatlan okból és körülmények között ütközött össze egy személygépkocsi és egy személyvonat Écsen, a Tó úti vasúti átjáróban.

Both Ferenc, a MÁV sajtóügyeletese azt mondta, hogy a személyautó a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott az átjáróba, és a Zircről Győrbe tartó személyvonattal ütközött össze. A vonat utasai közül senki sem sérült meg, őket pótlóbuszokkal viszik tovább. A vonaton körülbelül húszan utaztak.

A helyszínen teljes vágányzár van –írja a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.