Lőttek a Lövőház utcának, beáztak az éttermek

eső vihar víz áradás olvasói fotó
Schwarczenberger-Ludván Gyöngyi
Vágólapra másolva!
A pinceéttermek a legnagyobb vesztesei a hétfői égszakadásnak: A budai Lövőház utcában több tízmilliós kárt okozhatott a bezúduló áradat, a Nemo le is húzhatja a rolót.
Vágólapra másolva!

Úszó kukák, kerti székek vonultak végig hétfő délután a II. kerületi Lövőház utcán, a térdig érő esővíznek szabályos sodrása volt a völgyben fekvő útszakaszon.

Nyitás helyett szivattyúznak

Az utóbbi évek legnagyobb felhőszakadása nemcsak a fővárosi közlekedést akadályozta, komoly károk érték a helyi boltokat és pincehelyiségeket is.

A Lövőház utcában egymást érik a kávézók és éttermek,

többségük kedd délután sem tudott kinyitni, még most is takarítják, szivattyúzzák a vízzel teli pincéket.

Bezárhat a Nemo

A legnagyobb kár a Nemo Fish & Chipset érte:

a főként halételekre specializálódó étterem gyakorlatilag teljesen megsemmisült,

úgy tudjuk, másfél méteres víz öntötte el a pincehelyiséget.

Mindent tönkretett az áradat a Nemóban, bizonytalan ideig zárva tartanak Forrás: Facebook / NEMO Fish & Chips & Salad Bar

"Jelenleg az életveszély-elhárítási munkák folynak (...) A NEMO Lövőház egyelőre további közlésig ZÁRVA tart" - tudatta Facebook-oldalán a vendéglátóhely vezetősége.

Erre nem értek rá

Esővízzel bajlódik a Sarki Róka söröző is, ahol érdeklődésünk után azzal hajtottak el minket, hogy "nyakig szarosak", takarítás közben nem érnek rá a sajtónak nyilatkozni.

Hatalmas ár zúdult végig a Lövőház utcán, beáztatta a helyi éttermeket, sörözőket is Forrás: www.schfoto.hu/Sch Foto Budapest

A máskor mozgalmas Lövőház utca kihalt volt a nap folyamán, nincs mozgás a helyi kávéházakban sem.

Azt sem tudják, mekkora a kár

Délután még 30 centis víz áll a Pocakmaci tejbárban is, ahol azt sem tudták megmondani, mekkora kárt okozhatott a beömlő csapadék – az biztos, hogy

az esővíz eláztatta a több százezer forintot érő helyi gépparkot.

Pusztítás mindenütt

A helyi trafikosok, vendéglősök akár több tízmilliós kárt is elszenvedhettek a hétfői égszakadás miatt. Az eső a pesti pincehelyiségeket sem kímélte, a pusztítás nyomairól posztolt a Szerb utcai Chocoroom, és egyelőre nem nyithat ki a Kazinczy utcai Soulfood sem.

Kedves barátok! Tegnap mi sem úsztuk meg a vízbetörést! Egyenlőre még tart a víz szivattyúzása a pincéből ami...

Posted by Chocoroom on 2015. augusztus 18.

Az éttermek mellett jelentős kár érte a Katona József Színház kamrastúdióját is: az alagsori játéktérben eltört a szennyvízvezeték – valószínűleg az áradás hatására – a kiömlő szennylé pedig eláztatta a kamra összes díszletét.