A polgármester ellenőrzi a menzakaját Békéscsabán

Menzakaja Békéscsabán
Vágólapra másolva!
Kiverte a biztosítékot a szülőknél a békéscsabai iskolák menzáján kedden felszolgált ebéd. A polgármester szerint a helyi konyhák nem tudják színvonalas megvalósítani a Minta-Menza program céljait, így ezentúl ő is megkostólja majd, mi kerül a gyerekek elé.
Vágólapra másolva!

A gyerekek és a szülők érdekében ezentúl rendszeresen ellenőrzi majd a menzán felszolgált ételek minőségét Békéscsaba polgármestere. Szarvas Péter szerda délután egyeztetésre hívta be a hivatalába a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatóját, miután a szülők körében óriási felháborodást váltott ki a kedden felszolgált étel.

A burgonyás csicsóka Forrás: Facebook

Ahogy a beol.hu beszámolt, november 3-án az általános iskolás gyerekeknek zöldborsólevest, fokhagymás harcsaaprót, burgonyás csicsókát, uborkasalátát és graham kenyeret szolgáltak fel.

Dávidné Tóth Edit az Gyermekélelmezési Intézmény vezetője a lapnak azt mondta, hogy a kiszállítást követően az egyik igazgató arról tájékoztatta, hogy

az étel színe, íze miatt a gyerek nem ették meg azt.

Az intézmény vezetője elnézést kért, szerinte sem volt szerencsés választás a csicsóka, amely többet nem si fog szerepelni az étlapon, és azt ígérte csütörtökön kárpótolni fogják a gyerekeket.

A polgármester ellenőrzi a minőséget

Mivel a panaszok Békéscsaba polgármesteréhez is eljutottak, Szarvas Péter szerda délutánra egyeztetésre hívta be Gyermekélelmezési Intézmény igazgatóját.

- Szerda délután beszéltem a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatójával a békéscsabai menzával kapcsolatban az utóbbi időszakban a lakosok által jelzett problémákról. Megmutattam neki a gyerekek keddi ebédjét, amelyet egy helyi szülő juttatott el hozzám - írta az Origónak a polgármester.

Szarvas Péter szerint a Mintamenza Program, általa is támogatott célját, vagyis az egészséges táplálkozás népszerűsítését, az egészséges, helyben megtermelt alapanyagok használatát,

a békéscsabai konyhák nem tudják teljes körűen a gyermekek igényeinek megfelelően, és színvonalasan megvalósítani.

A városvezető ezért úgy látja, hogy a helyzetet az ételek elkészítésének és minőségének folyamatos ellenőrzésére van szükség. Így a gyerekek és a szülők érdekében a polgármester személyesen is megvizsgálja majd a jövőben, milyen ételeket szolgálnak fel a helyi iskolákban és óvodákban.