Habony-videó: nem látnak nemzetbiztonsági kockázatot

2015.12.12. 12:54

Eddig 1 millió 521 ezren írták alá a Fidesznek a kötelező betelepítési kvóták ellen indított petícióját – közölte Gulyás Gergely és Németh Szilárd kormánypárti országgyűlési képviselő. Németh szerint nem a nemzetbiztonsági bizottsághoz tartozik Habony Árpád ibizai videójának az ügye. 

Elfogadhatatlan minden olyan diktátum az Európai Uniótól, amely azt akarja előírni, hogy kikkel éljenek együtt a magyarok – mondta Gulyás Gergely. „Úgy gondoljuk, hogy nincs szükség bevándorlásra Magyarországon, nem szeretnénk gazdasági bevándorlókat befogadni” – hangsúlyozta a parlament alelnöke. 

Habony Árpád is előkerült

Arra a kérdésre, hogy Habony Árpád külföldi időtöltésének módja vethet-e fel nemzetbiztonsági kockázatot, Németh Szilárd, aki a parlament szakbizottságának alelnöke, azt felelte:  nem a nemzetbiztonsági bizottsághoz tartozik az ügy. 

Újból szóba került Habony ÁrpádForrás: MTI/Varga György

Péntek reggel még arról adtunk hírt, hogy a felvétel privátra állítódott át, vagyis nem mindenki férhetett hozzá, estére pedig kiderült: a Habony Árpádra nagyon hasonlító férfi már nem is szerepel rajta

Az eredeti hosszúságában továbbra is elérhető videó hatalmas karriert futott be az interneten, és elindította a mémgyártást, amiről az Origo is beszámolt. 

Hóman-szobor 

Arra a kérdésre, hogy sajtóinformációk szerint jogellenesen kaphatott pénzt az az alapítvány, amely Hóman Bálint-szobrot akar állítani Székesfehérváron, Gulyás Gergely azt válaszolta: szerinte nem történt jogellenesség az ügyben.  Utalt Cser-Palkovics András polgármester előző napi állásfoglalására, amelyhez – mint mondta – különösebben nincs is mit hozzátenni. „De ha már mégis belemegyünk ebbe a kérdésbe, akkor nem tudom azt megállni, hogy Horn Gyulánál például senki nem vetette fel ezt a kérdést, mi sem. Szerintem álljunk meg ott, ahol most tartunk" – jegyezte meg. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK