Szembemehet Orbán Viktorral Lázár János

A 33. Kormányinfót Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő tartja.
Vágólapra másolva!
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Origo információi szerint arra készül, hogy nem szavazza meg a vasárnapi boltzár eltörlését. Pedig a kormányülésen Orbán Viktor figyelmeztetett: a KDNP-sek kivételével a minisztereitől elvárja a támogató voksot, különben az állásukkal játszanak.
Vágólapra másolva!

Szembeszegül Orbán Viktorral, és nem szavazza meg a parlamentben a vasárnapi boltzár eltörlését Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter – értesült miniszterelnökségi, illetve kormányzati forrásból is az Origo.

Dacol Orbán parancsával

Nem támogatja a vasárnapi boltzár eltörlését majd a parlamenti szavazásnál Lázár János, mégpedig elvi okokból: ellenzi a vasárnapi munkát – tudta meg az Origo. Azt azonban nem tudni, hogy nemmel szavaz, tartózkodik, esetleg távol marad a voksolástól a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szembemenne Orbán Viktor utasításával Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha így lesz, Lázár János nyíltan szembemegy a kormányfő utasításával, hiszen mint az Origo megírta, a kormányfő a KDNP-seken kívül sem minisztereitől, sem a Fidesz-frakció tagjaitól nem tűri el, hogy akár csak tartózkodjanak a szavazásnál: mindenkinek támogatnia kell a kormány döntését.

Kirúghatják, akkor sem

A témáról döntő hétfői kormányülésen az Origo információi szerint elhangzott:

az állását kockáztatja az a fideszes miniszter, aki kormánytagként nem támogatja

a várhatóan keddi szavazásnál a kormány időközben

hivatalosan is benyújtott előterjesztését a vasárnapi boltzár visszavonásáról.

Orbán Viktor egyértelművé tette: aki nem támogatja a döntést, az az állásával játszik Fotó: Szabó Gábor - Origo

Forrásaink szerint Orbán Viktor a hétfői kormányülésen egyértelművé tette: a kormány beleállt a boltzár eltörlésébe, és az a tárcavezető, aki ezt nem támogatja a szavazásnál, másnap már nem miniszter. Úgy tudjuk azonban, hogy Lázár a kormányülésen kijelentette, ő akkor sem szavazza meg.