Kamrába zárva éhezett a tízéves lány

kamra
Itt tartották fogva a csontig soványodott lányt
Vágólapra másolva!
Éheztették, fűtetlen kamrába zárták a kislétai lányt, az ügyészség most börtönbüntetést kér a szülőkre. 
Vágólapra másolva!

Sanyargatással, személyi szabadság korlátozásával és kiskorúak veszélyeztetésével vádolta meg pénteken a nyírbátori ügyészség azt a kislétai házaspárt, akik több mint fél évig tarthatták fogságban lányukat.

Lopott, mert éhes volt

A vádirat szerint a családi terror 2014-ben kezdődött, az öt gyereket nevelő pár áprilisban kivette az iskolából az akkor 10 éves sértettet, mivel a gyerek ételt lopott osztálytársaitól – pedig

a lány már ekkor is éhezett, otthon alig kapott pár falatot.

Élet egy üres kamrában

Októbertől a renitensnek tartott gyereket szülei egy fűtetlen, bútorozatlan kamrában tartották fogva – világítás sem volt az helyiségben, ahol a lány

naphosszat egy csupasz matracon feküdt.

A fogság alatt szintén koplalnia kellett, vizet a szomszédoktól kért és kapott a kamra aprócska ablakán át. A szomszédok végül megelégelték a helyzetet, és értesítették a rendőrséget.

Testvérei is megszenvedték

A lány testsúlya mindössze 25 kiló volt, amikor 2015 áprilisában kiszabadították

– fogva tartását nem csak ő szenvedte meg, hanem testvérei, féltestvérei is, akik a látottak miatt érzelmileg labilissá, szorongóvá váltak.

A nyírbátori ügyészség emiatt vádiratában börtönbüntetést kér a szülőkre, és javasolja, hogy a bíróság függessze fel a vádlottak felügyeleti jogait is. Az öt gyereket egyébként már a nyomozás elején lakásotthonokban helyezte el a gyámhatóság.