Vasárnap indul a felcsúti kisvasút

Felcsút Kisvasút Felcsúti vasútállomás
Felcsúti vasútállomás
Vágólapra másolva!
Vasárnap reggel tízkor indul az első menetrend szerinti vonat Felcsút állomástól a Vál-völgyi kisvasúton.
Vágólapra másolva!

Kisvasutazni sok helyen lehet Magyarországon, sőt a környező területeken. Számos keskeny nyomközű vasúton indul a szezon a mostani hétvégén, vagy indult el korábban. Több kisvasúton különmeneteket (például gőzmozdonyosakat) szerveznek. Minderről tájékozódhatunk a kisvasút.hu-n. Találunk itt információkat az osztrák és az erdélyi turistavasutakról is.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, valóban április, május fordulóján kezdődik a felcsúti kisvasút üzeme.

A Vál-völgyi kisvasutat üzemeltető Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia (PFLA) honlapján jelent meg a hír, amit meg is erősítettek az Origónak: május 1-jén indul a rendes forgalom a kisvasúton a felcsúti Puskás Akadémia és az alcsútdobozi arborétum között.

A vonal központja Felcsút állomás Fotó: Polyák Attila - Origo

Reggel 10-től este 6-ig járnak majd a vonatok (összesen 12 menet). A honlap szerint október végéig mindennap járnak majd a szerelvények.

A gyerekek, diákok és 65 év felettiek egy megállóra 150 forintért szállhatnak majd föl, a teljes árú jegy végig (két megállóközre) 1000 forint lesz oda-vissza.

A kisvasút próbaüzemét a 444.hu már le is filmezte, a Nol.hu pedig Facebook-oldalára töltötte föl a vagonokat bemutató videót.