Lezuhant egy turista a Vadálló-köveknél

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat egy turista mentését végzi a Pilisben.
Dömös, 2016. augusztus 17. Egy súlyosan sérült nő mentését végzik a Komárom-Esztergom megyei Vadálló-köveknél 2016. augusztus 16-án este. A Dömöstől mintegy öt kilométerre történt balestben a túrázó a mélybe zuhant, ahonnan a barlangi mentők speciális hegyimentő-hordágyon hozták fel. MTI Fotó: Kovács Márton
Vágólapra másolva!
A barlangi mentők hozták fel a súlyosan sérült nőt, akinek nagy fájdalmai voltak.
Vágólapra másolva!

A Dömöstől mintegy öt kilométerre történt balestben a túrázó a mélybe zuhant, a barlangi mentők speciális hegyimentő-hordágyon hozták fel a szakadékból. Állapotáról csak annyit közöltek, hogy súlyosan megsérült.

Sötétben dolgoztak a nehezen megközelíthető helyen a hegyimentők Forrás: MTI/Kovács Márton

A Vadálló-kövek kedvelt turistacélpontok, a Prédikálószék gerincén helyezkednek el mintegy 500-600 méteres magasságban Dobogókő és a Dunakanyar között.

Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat riasztásvezetője a Velvetnek azt mondta, hogy a barlangi mentők kedd este értek a helyszínre, és több mint húszan – köztük erdészek, mentőápolók és barlangi mentők – igyekeztek elérni a bajba jutott túrázóhoz, akinek az első információk szerint a válla sérült meg, és nagy fájdalmai voltak.