Ellátatlanul nem küldenek el beteget

Budapest, 2016. május 4. A csepeli strandfürdőnél diákok szállnak be a mentőautóba, mert az úszásóra után rosszul lettek 2016. május 4-én. A csepeli Kazinczy Ferenc Általános Iskola harminckilenc tanulója lett rosszul, az 5. osztályos tanulók - két osztály diákjai - fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték, ám egyik gyerek sem volt életveszélyben. A rosszullétek okát szakemberek vizsgálják. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Nőtt a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán a kritikus állapotú betegek száma, ezért az intézménynek növelnie kellett az akut ellátásban dolgozó szakorvosok számát. 
Vágólapra másolva!

Erről az egészségügyi államtitkárság tájékoztatta a Magyar Hírlapot, amely a nyári gyerekellátásról az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kért tájékoztatást.

Korábban a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója, Nagy Anikó a Vasárnapi Híreknek arról számolt be, hogy országszerte jellemző, hogy a gyerek ortopédiai, szemészeti, pszichiátriai, tüdőgyógyászati vagy gasztroenterológiai szakrendeléseken hónapokat kell várni a szünidő alatt. Intézményükben pedig nincs elég altatóorvos, így bizonyos műtéteket a Madarász utcai kórházba csoportosítanak át, ahol így a napi öt-hat helyett tizenöt-tizenhat beavatkozást végeznek.

Ellátatlanul nem küldenek el beteget Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az államtitkárság közleményében arról tájékoztatta a lapot, hogy a Heim Pál Gyermekkórház ellátatlanul nem küld el beteget,

a kritikus állapotú gyerekek ellátása minden szempontból előnyt élvez,

ezért a nem sürgős, és a szülőkkel praktikusan a nyári szünetre egyeztetett műtéteket átütemezték. A kapacitások átszervezésének köszönhetően a továbbiakban nem kell műtéti időpontokat módosítani, az ellátás zavartalan.