Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a kiskunhalasi lövöldöző ügyében: dühös férfi gépfegyverrel akarta kivégezni a járási ügyészség vezetőjét, de időben leszerelték. Az emberölési kísérlet miatt akár egy életre börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség emelt vádat a kiskunhalasi férfi ellen, aki még márciusban gépkarabéllyal akarta agyonlőni Téglás Pétert, Kiskunhalasi Járási Ügyészség vezető ügyészét – és csak

egy gondnok bátorságán múlt, hogy a merénylet terve kudarcot vallott.

Robbanékony ember

A középkorú férfi egy kiskunhalasi tanyán élt, és a helyi sajtó szerint összeférhetetlen természete miatt sokakkal összetűzésbe került - úgy tudni, 2012-ben nála robbant fel egy csőbomba is.

A konfliktusokat B. János büntetőfeljelentések sorával bosszulta meg, de az ügyek egy része nem úgy alakult, ahogy szerette volna, ezért ellenségének tartotta a feljelentések eltusolásával vádolt vezető ügyészt is. Haragja odáig fokozódott, hogy szabályosan ki akarta végezni Téglást.

Március 16-án

egy betárazott, papírdobozba rejtett Kalasnyikovval és 240 lőszerrel jelent meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen.

A portaszolgálatnak bejelentette, hogy a vezető ügyésszel akar találkozni, majd előkapta a fegyvert és az egyik biztonsági őrt túszként magával cipelve elindult a célpont irodája felé.

A gondnokon múlt

A portásfülkéből kirohanó bírósági gondnok azonban a fegyveres után indult, és a második lépcsőfordulóban fel is tartóztatta: a karabély csövébe kapaszkodott, miközben a támadó többször is próbálta megcélozni – dulakodás közben a fegyveres négy-öt lövést is leadott, ezek azonban a falat találták el.

A gondnoknak végül

sikerült kiürítenie a gépkarabély tárját,

majd a közben a helyszínre érkező rendőrökkel lefegyverezték az őrjöngő férfit.

B. Jánost emberölés előkészületével, hivatalos személy védelmére kelt személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekménnyel vádolják, mindezért akár életfogytiglani szabadságvesztésre is számíthat.