Megtalálták a gyermekotthonból elszökött lányt

Amanda
Vágólapra másolva!
Elszökött a Gloriett-telepi gyermekotthonból, fél napig keresték a tízéves Szajkó Mária Amandát.
Vágólapra másolva!

Tízéves kislány tűnt el szombat délelőtt egy fővárosi, XVIII. kerületi gyermekotthonból: Szajkó Mária Amanda a rendőrség eddigi adatai alapján fél tizenkettő körül hagyta el az otthont, és

ismeretlen helyre távozott.

Kiemelt ügynek számít

Az Origo úgy tudja, hogy a lány a Tövishát utcai Aga gyermekotthon lakója – próbáltuk elérni az intézményt, de nem veszik fel a telefont.

A rendőrök szokásos protokoll szerint ellenőrizték a gyerek lehetséges tartózkodási helyeit, de sehol sem találták, ezért a lakossághoz fordulnak – a szokatlan gyorsaságot kérdésünkre az ügy kiemelt fontosságával magyarázta az ORFK sajtószolgálata.

Szajkó Mária Amanda körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú. Haja barna, vállig érő. Eltűnésekor fehér alapon kék-piros csíkos dzsekit, farmernadrágot és sportcipőt viselt.

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság kérte, hogy aki a képen látható lányt felismeri, és tud hollétéről, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről, az tegyen bejelentést a 06-1-292-9200 telefonszámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú" zöldszámán, esetleg a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Mint a BRFK sajtóügyeletétől megtudtuk, a keresett intézetis kislányt szombat délután négy és öt óra között megtalálták a rendőrök.