Anyagi gondok miatt történhetett a családi tragédia

2016.02.03. 10:46

Elképzelhető, hogy anyagi körülményeinek romlása miatt ölte meg gyermekét az a rendőrnő, aki magát is fejbe lőtte Budapesten. A tragédia a XVIII. kerületben történt, a kisfiú 10 éves volt. A helyszínelés hajnalig zajlott.

Szerdán hajnalig helyszíneltek a rendőrök és az ügyészségi nyomozók abban a házban Budapest XVIII, kerületében, ahol kedden egy szolgálaton kívüli rendőrnő szolgálati pisztolyával lelőtte kisfiát, majd magával is végzett. A Blikk úgy tudja, hogy

a nőnek anyagi gondjai voltak.

Egy gazdag vállalkozó volt a nő korábbi párja, de az újságnak azt mondta egy környéken lakó ember, hogy egyik napról a másikra megszakadt a kapcsolatuk. A XVIII. kerületi otthonában egyedül maradt a nő a gyerekkel, de állítólag nem volt pénze arra, hogy fenntartsa a hatalmas házat.

A tragédia a XVIII. kerületi Bartók Béla utcában történt, a 10-es számú házban. 

Szerda reggel a főügyészség hivatalosan is beszámolt a tragédiáról: közleményük szerint  az asszony a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságán dolgozott. A rendőrnő nem volt szolgálatban. Az ügyészség arról is beszámolt, hogy a nő pisztollyal követte el tettét. 

A helyszín is üzenet

Az ilyen tragikus eseteket kiterjesztett öngyilkosságnak hívják, és groteszk módon az elkövetők magas felelősségérzetére utalnak - mondta az Origónak Végh József kriminálpszichológus. Az asszony e szerint valószínűleg teljes felelősséget akart vállalni a gyermekért - ha ő képtelen volt tovább nevelni, másra sem akarta hagyni a kicsit. 

Üzenetértékű lehet a gyilkosság és öngyilkosság helyszíne is, mivel a problémák helyére utal. Úgy tudjuk, a nő az otthonában végzett magával és gyerekével - ez Végh József szerint magánéleti problémát is jelezhet, amit az asszony képtelen volt megoldani. 

Rendőrök a tragédia helyszínénForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fokozatos összeomlás

Hozzátette, hogy az ilyen eseteket általában az önértékelés fokozatos romlása előzheti meg: az ember kudarcot él meg, majd úgy érzi, általában is sikertelenség jellemzi - az összeomlás végső, öngyilkosság előtti fázisában pedig biztos benne, hogy az élete semmit sem ér, és ez így is marad. 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!