Az idősek nyugdíját a saját számlájára utalhatta, és lakásokat is megszerzett a csalással, sikkasztással vádolt férfi. 

Több mint százmillió forint értékű gazdasági bűncselekménnyel vádolják a gyömrői idősek otthonának egyik vezetőjét. 

Becserkészte, kihasználta

A monori ügyészség szerint a férfi 2008-ban kiválasztotta az otthon néhány módosabb lakóját, akikről tudta, hogy külföldről kapnak nyugdíjat, vagy saját ingatlanuk van. A vezető a sértettek bizalmába férkőzött, és elérte, hogy a bankszámlájuk kezelésével is meghatalmazzák. 

A férfi ezután öt éven keresztül magának utaltatta át a kiszolgáltatott lakók nyugdíjának nagy részét, és csak a pénz töredéket fordította a sértettek ellátására, miközben a nyugdíjasok csak az ő engedélyével hagyhatták el az otthont – áll a vádiratban. 

Kellett a házuk is

A vádlott így összesen 

73 millió forintot sikkaszthatott el, 

de nem elégedett meg ennyivel, szemet vetett az egyik sértett ingatlanjaira is. Rábeszéléssel, később pedig egy ügyvédtől megrendelt hamis adásvételi szerződéssel elérte, hogy megszerezze a nyugdíjas mindkét saját házát – ezzel 30 milliós kárt okozott a lakónak. 

Az ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja a férfit. Az ingatlanok megszerzése miatt neki és ügyvéd társának is jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt kell felelnie.