Öt, nem akármilyen, a gazdasági és politikai életben jelentős befolyással bíró személyt látott egy helyen az Együtt elnöke. Budapest egyik ötcsillagos luxusszállodájában az egyik asztalnál Habony Árpád tárgyalt a TV2 és a Századvég vezetőivel, míg a másik asztalnál Orbán Viktor veje az állami vagyonkezelő cég vezérével beszélgetett. 

„Meglepett, hogy Tiborcz István biccentett nekem, de az még jobban, hogy felismertem, kivel ül egy asztalnál: Szivek Norberttel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójával” – mondta az Origónak az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor. 

Szigetvári Viktor is kávézni készült, amikor Orbán vejébe és Habonyékba botlottFotó: Bielik István - Origo

Az ellenzéki politikus szerdán délben akkor szúrta ki a Four Seasons luxusszálloda kávézójában Orbán Viktor vejét és az MNV vezérét,  amikor egy külföldi újságíróval megbeszélt találkozójára érkezett ugyanoda. 

Habony Árpád a Századvég egyik vezetőjével és a TV2 vezérével beszélgetettForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ráadásul nem messze Tiborczéktól egy nem kevésbé illusztris asztaltársaságot látott még Szigetvári: ott a nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó és médiatulajdonos Habony Árpád, a TV2 vezérigazgatója Dirk Gerkens és a Századvég elnökhelyettese, Szalay-Bobrovniczky Kristóf  ült.

Szigetvári először a Twitterre írta ki, kikkel találkozott a luxusszálloda kávézójában, de akkor még Habonyt nem látta, azért is írta azt: "már csak Habony hiányzik". 

Később észrevette, hogy a jobboldali médiabirodalmat építő Habony is megérkezett, de az ellenzéki politikust mégis leginkább az érdekelte, hogy "mi dolga van az állam vagyonát kezelő cég vezetőjének és Tiborcznak?". 

Ma egy külföldi újságíróval találkoztam egy étteremben. A szomszéd asztalnál ült Orbán veje, Tiborcz István, Szivek...

Közzétette: Szigetvári Viktor – 2016. március 23.