Hazamehet a brókerbotrány egyik főszereplője

Buda-Cash
Budapest, 2015. március 11. Rendőrök viszik a Buda-Cash-ügy iratait a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületében 2015. március 11-én, ahol az ügy kapcsán március 9-én őrizetbe vettek előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. Három embert előzetes letartóztatásba helyezett a Buda-Cash-ügyben a Fővárosi Törvényszék. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Házi őrizetre változtatta a Buda-Cash brókerház alapítójának előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A döntés ellenn fellebbezett az ügyészség.
Vágólapra másolva!

Nem kizárt, hogy hamarosan kiszabadulhat az előzetes letartóztatásból a rendőrség gyanúja szerint százmilliárd forintos kárt okozó Buda-Cash Brókercég egykori első embere – írja a Magyar Nemzet. A Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette Pintér Zoltán előzetes letartóztatását. A férfit a bíróság döntése értelmében

házi őrizetbe kell helyezni.

A lap értesülését megerősítette a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Bagoly Bettina, azt is elmondta, hogy a vádhatóság fellebbezett a döntés ellen, az előzetes letartóztatás fenntartását és meghosszabbítását kérve. Az ügyben tehát a végső szót a Fővárosi Törvényszék mondhatja ki.

Rendőrök viszik a Buda-Cash-ügy iratait a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületébe Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A Buda-Cash brókercéget alapító Pintér Zoltánt tavaly októberben csalás gyanújával vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A cég körüli botrány hét és fél hónappal korábban robbant ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás és a számvitel rendjének befektetési vállalkozás körében elkövetett megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozott tizenegy emberrel szemben. Az eljárás iratait március 7-én, hétfőn vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

A jegybank 2015. február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt.