Hazamehet a brókerbotrány egyik főszereplője

2016.03.26. 08:57

Házi őrizetre változtatta a Buda-Cash brókerház alapítójának előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A döntés ellenn fellebbezett az ügyészség.

Nem kizárt, hogy hamarosan kiszabadulhat az előzetes letartóztatásból a rendőrség gyanúja szerint százmilliárd forintos kárt okozó Buda-Cash Brókercég egykori első embere – írja a Magyar Nemzet. A Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette Pintér Zoltán előzetes letartóztatását. A férfit a bíróság döntése értelmében 

házi őrizetbe kell helyezni. 

A lap értesülését megerősítette a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Bagoly Bettina, azt is elmondta, hogy a vádhatóság fellebbezett a döntés ellen, az előzetes letartóztatás fenntartását és meghosszabbítását kérve. Az ügyben tehát a végső szót a Fővárosi Törvényszék mondhatja ki. 

Rendőrök viszik a Buda-Cash-ügy iratait a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületébeForrás: MTI/Bruzák Noémi

A Buda-Cash brókercéget alapító Pintér Zoltánt tavaly októberben csalás gyanújával vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. 

A cég körüli botrány hét és fél hónappal korábban robbant ki. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás és a számvitel rendjének befektetési vállalkozás körében elkövetett megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozott tizenegy emberrel szemben. Az eljárás iratait március 7-én, hétfőn vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek. 

A jegybank 2015. február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK