Újabb sportlétesítményt adott át Orbán Viktor

2016.04.10. 16:27

Két nap alatt két sportkomplexumot adott át a miniszterelnök, vasárnap a DVTK miskolci edzőközpontját, míg szombaton az újjáépített szolnoki stadiont avatta fel. Orbán Viktor szerint a sport adhat nemzeti önbecsülést.

A sport adhatja majd vissza Magyarország önbecsülését, ami nélkül sem az üzlet, sem a politika nem működik – mondta Orbán Viktor Miskolcon, a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre (DVTK) új edzőközpontjának átadóján. Az új létesítmény közel 900 millió forintba került.

Orbán Viktor miniszterelnök és Szabó Tamás ügyvezető, a DVTK labdarúgó-edzőközpontjának vasárnapi átadásánForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A miniszterelnök szerint összefogással és elszántsággal a magyar nemzet a világ bármelyik, nála nagyobb népével fel tudja venni a versenyt, a tudomány, a kultúra vagy éppen a sport területén.

A helyes arányról

Orbán Viktor azt is elismerte, hogy egyesek időnként megtámadják a sportfejlesztéseket, mondván

aránytalanul sok jut a közpénzből sportra.

Erre válaszként Miskolc példáját hozta fel: a város 2010 és 2014 között 136 milliárd forintot fordíthatott fejlesztésekre, a kormány 31 milliárd forint adósságot vállalt át, ezen pénzek 10-13 százaléka jutott a sportra, az új, megépülő stadionnal együtt.

Szerintem ez helyes arány,  és semmi nem tántorít el bennünket attól, hogy a sport továbbra is stratégiai ágazat legyen - jelentette ki. A miniszterelnök azt is tényként említette,

hogy 2016 őszén megkezdődik az új, 15 ezer férőhelyes labdarúgó-stadion építése Diósgyőrön,  és további fejlesztések is várhatóak itt, elsősorban az utánpótlás-nevelés területén.

Szombaton Szolnokon avatott

Orbán Viktor szombaton is sportlétesítményt adott át: a négy évig épített, több mint 2 milliárd forintos költségvetésű szolnoki stadiont

Nyerges Zsolt, a Közgép elnökének társaságában avatta fel.

Nyerges Simicska Lajos üzlettársa, a Közgép vezetőjével pedig hosszú ideje nem találkozott nyilvánosan a miniszterelnök.

Több mint kétmilliárd forintba került: így néz ki az újjáépített szolnoki stadionForrás: MTI/Máthé Zoltán

Nem csak ez volt a szombati átadás érdekessége, Orbán Viktor az elesett spártai hősök sírfeliratával köszönte meg a szolnoki vállalkozók munkáját, mondván,

megtették, amit megkövetelt a haza".