Ipari mennyiségben gyárthatott személyi igazolványt, forgalmi engedélyt egy soproni férfi, végül egyik óvatlan ügyfele miatt bukott le.

Szinte minden igazolószám hamis volt azon az autón, amit május 6-án Budapesten, a Gubacsi úton intettek le a rendőrök.

Mint kiderült, módosították a kocsi alvázszámát - ami nem passzolt a motorszámhoz - kicserélték a típustáblát, és az autó színe sem felelt meg a hivatalosan bejegyzett árnyalatnak.
A 62 éves soproni sofőr ráadásul egy hamisított német forgalmi engedélyt mutatott fel. Ez vezetett el aztán az okmány feltételezett gyártójához is, akit még aznap elfogtak Budapest XX. kerületében –  zsebében kilenc gramm amfetaminnal. A 42 éves férfi lakásán

241 darab hamis magyar és külföldi személyi igazolványt, forgalmi és tartózkodási engedélyt találtak. a BRFK nyomozói és lefoglalták a gyártáshoz szükséges eszközöket: nyomdagépet, alapanyagokat, biztonsági elemeket és pecséteket is. A lakásból emellett előkerült egy riasztófegyver, a hozzá tartozó tárral.

A BRFK mindkét férfival szemben eljárást indított: az idősebb férfit egyedi azonosító jel meghamisításával, 42 éves ismerősét közokirat-hamisítással és más bűncselekményekkel gyanúsítják – ő előzetes letartóztatásba került a bíróság döntése alapján.