Buszok viszik az utasokat Újszász-Jászapáti és Újszász-Jászboldogháza-Jánoshida között, az átszállások miatt ezeken a vonalakon 10-20 perces késések lehetnek. 

Tart a motorvonat visszaemelése Újszásznál, ezért a hétfő hajnali üzemkezdettől a teljes helyreállításig még pótlóbuszok szállítják az utasokat a Szolnok-Hatvan vonalon Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász között, valamint a Szolnok-Vámosgyörk vonalon Jászapáti és Újszász között. Az átszállások miatt 10-20 perccel hosszabb a menetidő. 

Vasárnap este az újszászi állomás egyik vágányán kisiklott egy Hatvanból Szolnokra tartó motorvonat. Senki sem sérült meg,de a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba, a Szolnok-Hatvan és a Szolnok-Újszász-Vámosgyörk vasútvonalakon jelentős késések alakultak ki. 

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonal újszászi szakaszán vasárnap este már megindult a közlekedés, és késő éjjel helyreállt a menetrend. A reggeli torlódások elkerülése érdekében több nemzetközi vonat még módosított útvonalon halad. Az Ister EuroNight és a Hortobágy EuroCity vonatok Szolnok-Budapest között a Szolnok-Cegléd-Budapest-Nyugati szakaszon közlekednek. A Traianus InterCity és a Hargita InterCity vonatok Cegléden át közlekednek.