Tasnádi Pétert kiengedték a börtönből

2016.09.16. 18:07

Tasnádi Pétert kiengedték a tiszalöki börtönből, ahol azért töltötte büntetését, mert utasítást adott volt felesége megölésére, és sósavval öntette le anyósát. Tasnádi ellen nincs folyamatban több ügy.

Szeptember 16-án, pénteken kiengedték a tiszalöki börtönből Tasnádi Pétert. Tasnádit 2006-ban azzal vádolták, hogy megbízást adott volt felesége megölésére, és sósavval öntette le anyósa arcát. Ebben az ügyben 2012-ben ítélték jogerősen hét évre, ez a büntetése járt most le, emlékeztet a Bors.

Tasnádi Pétert kiengedtékForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Tasnádit szerdán jogerősen felmentette egy igazságügyi szakértő megvesztegetésével kapcsolatos vád alól a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében, más ügyben nem zajlik ellene eljárás.

5 évvel később emeltek vádat 

Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2006-ban hárommillió forintot adott egy orvosszakértőnek azért, hogy egy ellene folyó másik eljárásban számára kedvező szakvéleményt adjon. Az ügyben fél évtizeddel később emeltek vádat, majd az elsőfokú bíróság felmentette Tasnádi Pétert és két vádlott-társát, az orvosszakértőt és egy ügyvédet, aki a vád szerint a vesztegetési pénz egy részét átadta.

Több eljárás nincs elleneForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Másodszor került másodfokra 

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban 2014-ben Tasnádi Péter és az ügyvéd vonatkozásában hatályon kívül helyezte a nem jogerős ítéletet, és új eljárást rendelt el. Akkor csak az orvosszakértő felmentése emelkedett jogerőre. Ezután egy másik elsőfokú bíróság mentette fel Tasnádit és az ügyvédet, fellebbezések folytán azonban ismét másodfokra került az ügy.

A legutóbbi ügyben felmentettékForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK