Folyamatosan zaklatta volt barátnőjét. Amikor a nő végleg otthagyta, elrabolta, gyerekeik előtt megerőszakolta, majd megölte. A nő kiskorú húgát is megerőszakolta.

Az elítélt férfi több kiskorú gyerekéről egyedül gondoskodott. Az asszonnyal 16 éves korában, 2008-ban ismerkedett meg, két gyerekük született. A férfi erőszakossága miatt viszonyuk 2014-től megromlott. Az asszony gyerekeivel az édesanyjához költözött Konyárra. A férfi rendszeresen megjelent a ház előtt, az asszonyt és a gyerekeket is elkísérte az óvodáig, napközben figyelte élettársát. Többször könyörgött a nőnek, míg az asszony megbocsátott neki és újra összeköltöztek.

2015. január 1-jén a vádlott veszekedni kezdett. Azt követelte, hogy a nő mondjon le közös gyerekeikről, amire az nem volt hajlandó. A férfi annyira dühös lett, hogy többször

megrúgta, az állát és fejét is megütötte, a hajánál fogva húzta.

Ezután már napi rendszerességgel elverte az élettársát, és azzal is megfenyegette, hogy megöli. Az asszony annyira félt, hogy nem mert megszökni.

2015. február 2-án reggelén viszont, amikor a gyerekeiket közösen vitték az óvodába vitték, berohant az épületbe és arra kérte az óvoda dolgozóit, hogy értesítsék a rendőrséget. Az asszony még aznap visszaköltözött az anyjához, másnap pedig feljelentést tett zaklatás miatt.Mivel a férfi nem tudott belenyugodni abba, hogy az élettársa elhagyta, reggelente megjelent Konyáron és folyamatosan zaklatta. Próbálta őt meggyőzni arról, hogy béküljenek ki. Többször is előfordult, hogy napközben is figyelte.

2015. március 11-én reggel a férfi megjelent a kocsijával az asszony lakóhelyénél. Együtt vitték óvodába a gyerekeket. Békülni akart, de megint elutasító választ kapott, ami miatt megint összevesztek és ismét

halálosan megfenyegette a nőt arra az esetre, ha úgy gondolná, nem megy vissza hozzá.

Még aznap nem sokkal délután fél 1 előtt a férfi kiskorú fia a konyári vasútállomáson meglátta az asszonyt és annak a lánytestvérét, amint éppen felszállt a Derecske irányába közlekedő vonatra. Szólt az apjának, mire az magához vett egy 17 cm pengehosszúságú konyhakést, autóval Konyárra utazott, felvette a fiát, és együtt indultak Derecskére.

A vasútállomás közelében egy romos házhoz hajtott, kiszállt és elbújt.  Arra várt, hogy az asszony és a testvére az állomás épülete felé sétáljon. Amikor a ház mellé értek, a férfi hirtelen előugrott a konyhakéssel és arra kényszerítette, hogy menjen az autója felé. Az áldozat húga kiabálni kezdett. A férfi fia előbújt az épület mögül, átölelte a kislányt, a kocsihoz vezette, és nyugtatni próbálta.

Az asszony kérlelte a férfit, hogy beszéljék meg és még azt is megígérte, hogy visszaköltözik hozzá, csak legalább a testvérét engedje szabadon.

A férfi közölte: már késő.

Felszólítására mindannyian az autóba ültek, ő pedig a földúton Derecske-Bányakert külterületre hajtott. Megállt egy bozótos terület mellett, földhöz vágta a lánytestvér mobiltelefonját, a nála lévő késsel levágta a három ülés biztonsági övét, majd azt egy takaróval együtt csíkokra darabolta fel, megkötözte az asszonyt és a húga kezeit, lábait. Ezután az asszonyt egy körülbelül tíz méterre lévő bokros részhez vitte, ahol megerőszakolta. A két gyerek elfordult, félelmében sírva fakadt.

Ezután a férfi visszavitte az asszonyt a kocsihoz. Aztán az asszony kiskorú testvére felé fordult és a nála lévő késsel az orra előtt hadonászva többször megfenyegette, hogy el fogja vágni a torkát. Majd a kislányt is megerőszakolta.

Ezután élettársát egy néhány méterre eső területre vitte és ötször megszúrta, majd felszólította a kislányt, hogy búcsúzzon el testvérétől. Az erősen vérző asszonyt az autó jobb első ülésébe ültette, majd maga is visszaült a kocsiba. Egy-két óráig autóztak, miközben az asszony sebeiből folyt a vér.

Aztán a férfi a fiához fordult és arra kérte, küldjön a lányának üzenetet azzal a szöveggel, hogy megölte volt élettársát, majd ráparancsolt a két gyerekre, hogy a derecskei vasútállomásról utazzon haza. A kislányt megfenyegette, hogy ha bárkinek elmondja a vonaton, mi történt, nem viszi kórházba az asszonyt, hanem hagyja meghalni.

A férfi Debrecen felé haladt, de amikor megpillantott egy rendőrautót, a Hosszúpályi felé vezető útra fordult. Élettársa belehalt a sérüléseibe. 

Végül este hét óra körül Pocsajban a rendőrőrs előtt feladta magát.

A Debreceni Törvényszék ma ítélte el a férfit. Életfogytiglani fegyházat kapott, valamint 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. 35 év után bocsátható feltételes szabadságra. A törvényszék megszüntette felügyeleti jogát négy kiskorú gyerekével kapcsolatban, illetve kötelezte a férfit az eljárás során felmerült 1 millió 39 ezer 888 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

A törvényszék döntését részletes bizonyítási eljárást követően, amelyben tanúkat hallgatott meg, szakértőket rendelt ki és helyszíni tárgyalás folytatott le, mondta ki bűnösnek nyolc bűncselekmény elkövetésében a férfit.

A vádlott és az elhunyt sértett kapcsolatát a se veled, se nélküled állapot jellemezte" 

- mondta Dr. Balláné dr. Szentpáli Edit tanácselnök az ítélet szóbeli indoklása során. 

Megállapította, hogy 2014-től az asszony hol elköltözött, hol visszaköltözött a férihez, aki rendszeresen figyelte és napi szinten odajárt a házhoz. A fiatal asszony félt, mégis kitartott mellette. Az elítélt célja áldozata visszahódítása volt. Bár a férfi tagadta, hogy előre eltervezte volna, hogy megöli az asszonyt, a bíróság az előre kitervelt elkövetést is bizonyítottnak találta. Ezt a vádlottnál lévő kés, a lakatlan helyszín kiválasztása is alátámasztotta.

Emellett a törvényszék az erőszakos szexuális cselekmények elkövetését is megállapította annak ellenére, hogy a vádlott ezeket ugyancsak tagadta. A bíróság elfogadta a pszichológus szakértő azon megállapítását, hogy

a szexuális erőszakkal volt teljes a férfi bosszúja, élettársának így mutathatta meg fölényét.
Az áldozat már a szúrásokkor életveszélyes állapotban volt, nem tudható, hogy több órán keresztül milyen fájdalmat érzett. A bíróság álláspontja szerint a fiatal nő a pocsaji rendőrőrse érkezéskor már nem élt.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője megalapozatlanság címén hatályon kívül helyezésért jelentett be fellebbezést.