Kéregetés fajult késes rablássá az Erzsébet körúton, egy 23 éves férfit és ismeretlen társát körözi a rendőrség.

Tapétavágó késsel raboltak ki egy cigarettázó férfit Budapesten, az Erzsébet körúton. A támadás még november 17-én éjjel történt, az áldozathoz a rendőrség szerint ketten – az időközben azonosított Németh Kálmán és egy társa – mentek oda, hogy pénzt kérjenek tőle.

Mindent akartak

A férfi adott is volna egy ezrest, de Németh Kálmán a felkínált bankjegy helyett inkább a pénztárcában meglátott pénzköteget markolta ki, mintegy negyvenezer forintot - írja a police.hu.

Mikor a sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzét, a gyanúsított egy tapétavágó késsel fenyegette meg, ismeretlen társa pedig arcon is ütötte a kirabolt férfit.A lenti képen látható, 23 éves Németh Kálmán ellen elfogatóparancsot adott ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság, és próbálják azonosítani tettestársát is.

A 23 éves Németh Kálmánt keresi a rendőrség a körúti rablással kapcsolatbanForrás: Origo

A VII. kerületi kapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tud hollétéről, az hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot. A bejelentő név nélkül is segíthet az ingyenesen hívható 06-80-555-111 'Telefontanú" zöldszámán, és 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.