Vádemelés jön a Tiszakécskén agyonvert izraeli turista ügyében

2016.12.11. 14:07

Lezárult a nyomozás a tiszakécskei emberölés ügyében: a két gyanúsított értékei miatt ölte meg az izraeli turistát, téglákkal verték agyon az áldozatot.

A napokban lezárult a nagy port kavaró tiszakécskei gyilkosság miatt indított nyomozás:

Mint korábban az Origo beszámolt róla, két fiatal férfi agyonvert egy, a település széli házban meghúzódó 40 éves izraeli turistát, Offirt.

Nagyszülei nyomában járt

Az izraeli vendég már több hete lakott a romos házban, és sokszor feltűnt a faluban – a helyiek tisztelettudó, de furcsa és távolságtartó idegenként ismerték meg, aki az Index riportja szerint magyar nagyszülei miatt érkezett az országba, előbb Keresztúron, később pedig Tiszakécskén lakott.

Ebben az elhagyatott házzal végeztek Offirral, az izraeli turistávalForrás: Police.hu

Ölni egy ósdi laptopért

Értékeire – betört képernyős mobiljára és ősöreg laptopjára – figyelt fel a két gyanúsított is, akik április 22-én csaptak le rá a romos épületben: A 19 és 21 éves férfiak téglákkal támadtak a hálózsákban alvó áldozatra. Agyonverték, majd törmelékkel fedték be a testet,a turista értéktárgyait eladták, sátrát, ruhadarabjait pedig elásták. Az áldozat nyolc napig feküdt így, míg felfedezték a bűncselekményt, a rendőrök pedig rövid időn belül azonosították a lehetséges elkövetőket.

A két férfi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják őket,amiért életfogytig tartó szabadságvesztés is járhat. A rendőrség az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte át a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.