Ónos eső miatt adtak ki riasztást

ónos eső riasztás
Vágólapra másolva!
Pest megye több járására narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adtak ki, mert itt nagyobb mennyiség hullhat, de szinte az egész országban lehet ónos eső. A főváros több kerületében nehezen járhatók, csúsznak az utak. Szilveszterkor és újévkor egyre nagyobb területen maradhat tartósan ködös, felhős az idő. Egész napos fagy jöhet.
Vágólapra másolva!

Az érintett területeken a következő órákban tartós, többórás ónos eső várható, a csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.

A meteorológiai szolgálat térképén narancssárgával jelölték azt a területet, ahol kiadósabb mennyiségű ónos eső várható Forrás: MET.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint

a nap folyamán az egész országban várható ónos eső.

A fővárosban és Pest megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt.

Pest megyében többfelé csúsznak az utak

Nehezen járhatóak az utak például Monoron, Gyálon és Budakeszi térségében. Emellett Budapest több kerületéből - köztük: a II., III., IV., VI., IX., X., a XI., XII., XIII a XX. és XXII. kerületből - is jelezték, hogy jegesek az utak.

A rendőrség kéri az autósokat, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint karácsony második napján, azaz hétfő reggel még kialakulhat eső, szitálás, majd a Tiszántúl kivételével csökken a felhőzet, és előbukkan a nap. Élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Tovább enyhül a levegő,

tavaszias idő valószínű, a csúcshőmérséklet eléri a 3–11 fokot. Melegfronti hatás várható.

Kedd estig változóan felhős időre számíthatunk, legalább pár órás napsütéssel. Este északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és eső, zápor is előfordul. Erős marad az északnyugati légmozgás, délután +6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, és délelőtt többfelé, délután már egyre kevesebb helyen valószínű eső (amit a magasabban fekvő tájakon délutántól hózápor válthat fel). Plusz 5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön kitisztul az idő, sok napsütésre van kilátás. A friss időben reggelre

mindenhol fagypont alá süllyed a hőmérséklet, délután is csak 0–5 fok várható.

Péntek reggelre sokfelé válik párássá a levegő. Napközben ködfelhős és napos területek váltakoznak. Reggel keményen fagyhat, és délután is csak +1, +2 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Köddel, faggyal búcsúzik 2016:

szilveszterkor és újévkor egyre nagyobb területen maradhat tartósan ködös, felhős az idő. Egész napos fagy jöhet.