Tizenöt évet is kaphat a Józsefvárosban elfogott kokainnyelő

Vágólapra másolva!
Dubajból, gyomrában szállította a több mint egy kilónyi kokaint a bissau-guineai futár, a józsefvárosi szálloda előtt azonban már rendőrök várták.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek a 30 éves bissau-guineai állampolgár ellen, aki még tavaly májusban próbált több mint egy kiló kokaint gyomrában Budapestre csempészni.

Kapott egy ajánlatot

A szorult anyagi helyzetben lévő férfi még 2016 elején kapott ajánlatot egy görögországi, eddig ismeretlen személytől – 5000 euró, több mint másfél millió forintnak megfelelő összeg üti a markát, ha Dubajból Budapestre visz egy drogszállítmányt.

A vádlott ebbe belement, Lagosból Dubajba utazott, ahol

megkapta és lenyelte a 110 darab kapszulába csomagolt összesen 1,1 kilónyi kokainadagot.

Feladhatták?

A férfi május 9-én érkezett meg a ferihegyi reptérre. Innen taxival egy józsefvárosi hotelhoz utazott, hogy ott – a tervek szerint – kiürítse, és egy harmadik félnek átadja a több mint 40 milliós feketepiaci értékű drogot. Az átadás nem jött össze,

a hotel előtt rendőrök vártak a futárra,

és azonnal elfogták. Az nem tisztázott , hogy a férfit a reptéren szúrták ki a nyomozók, vagy kaptak egy fülest a kokainról. Utóbbi általában akkor történik meg, ha a megbízók egy jóval nagyobb drogszállítmányt akarnak csempészni, és le akarják kötni valamivel a hatóságok figyelmét.

Csak őt vádolják

A Fővárosi Főügyészség a jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával vádolja az előzetes letartóztatását töltő férfit –a bíróság is egyetért a vádakkal, a drogfutár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat

A rendőrség eddig nem azonosította görögországi kapcsolatát, az ügyészség közleményében pedig nincs szó a drogot átvevő harmadik személyről sem.