Demszky: Egyoldalú az OLAF-jelentés

Demszky Gábor
Budapest, 2017. február 13. Demszky Gábor volt főpolgármester beszél a Budai Liberális Klub Alapítvány rendezvényén, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről tartottak Budapesten 2017. február 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Egyoldalúnak és megalapozatlannak tartja Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester a 4-es metró korrupciógyanúját felvető jelentést, amit az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) készített. Ugyanezen OLAF-jelentés alapján viszont a Fidesz minden idők legnagyobb korrupciós ügyéről beszél.
Vágólapra másolva!

Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármester szerint az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentése egyoldalú és megalapozatlan.

Demszky Gábor volt főpolgármester Forrás: MTI/Kovács Tamás

Demszky Gábor kijelentette: az OLAF-jelentés egy olyan, 2010-es állami számvevőszéki jelentésre épül, amely Orbán Viktor miniszterelnök "szája íze szerint íródott".

A volt főpolgármester minderről a Budai Liberális Klub Alapítvány hétfő esti rendezvényén beszélt.

A volt városvezető szerint az OLAF-jelentés egyoldalú Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mint arról az Origo is beszámolt,

az OLAF szerint összeférhetetlenség, fejetlenség jellemezte a négyesmetró-beruházást,

és szinte minden kifogásolható ügy Demszky idejére esett. A jelentés Medgyessy Péter volt miniszterelnök érintettségét is említi. A Fidesz minden idők legnagyobb korrupciós ügyeként emlegeti a beruházást, mióta nyilvánosságra került az OLAF-jelentés.