Húsz év után vádolták meg a tápióbicskei bérgyilkosok megbízóit

Vágólapra másolva!
Közel húsz évvel ezelőtt bérgyilkos csapat végzett egy nagytarcsai vállalkozóval. A halálbrigádot egy azóta életfogytiglani börtönre ítélt férfi vezette, megbízóik azonban csak tavaly januárban buktak le. 
Vágólapra másolva!

Egy közel húsz éves gyilkossági ügyben emeltek vádat a napokban: a BRFK nyomozói tavaly januárban fogták el azt a férfit és nőt, V. Andrást és P. Gabriellát, akik a gyanú szerint még 1997 augusztusában megbízást és pénzt adtak egy nagytarcsai vállalkozó meggyilkolására.

Rettegett behajtó bandát bíztak meg

A felbujtók ügyében nyomozást a rendőrség a közelmúltban zárta le,

a gyilkosokat azonban már több mint tíz éve elítélték.

A páros eddig ismeretlen okból végezni akart a vállalkozóval, és a brutális módszereiről ismert Maglódi Csabát és társait bízták meg az akcióval. A volt biztonsági őr és hat fős csapata az MNO szerint főként pénzbehajtással foglalkozott,

áldozataikat megverték, géppisztollyal és gránátokkal fenyegették – de nem riadtak vissza az emberöléstől sem.

Megfojtották és bebetonozták

A már lezárult nyomozás adatai szerint a férfi és három társa egy BMW-ért, egymillió forintért, és két arany nyakláncért vállalta el a gyilkosságot. Először a vállalkozó házához mentek – a férfit háza udvarán leütötték, majd egy autóval egy tápióbicskei ingatlanra szállították. Itt Maglódi megfojtotta az áldozatot, majd

a testet egy előre kiásott gödörbe dobták, és lebetonozták.

Kétszer is ölhetett

A vádlottakat 1999 júniusában vették őrizetbe, 2005-ben múlva pedig első fokon életfogytiglani börtönre ítélték a gyilkosságot egyébként következetesen tagadó Maglódit. A két másik vádlott bűnsegédként tíz év letöltendőt kapott, a helyszínt biztosító negyedik férfi pedig két év felfüggesztett börtönbüntetést.

Maglódi Csabát egy másik gyilkossággal is megvádolták, az ügyészség szerint lebukástól, kiszivárogtatástól tartva a banda egy másik társával is végzett, akit szintén egy bandatag telkén földeltek el - írta az Index.

Miért csak most?

A megbízókat ugyanakkor csak közel 19 évvel a gyilkosság után fogták el. Érdeklődtünk a BRFK sajtóosztályánál, miért csak tavaly januárban jutottak nyomukra – választ egyelőre nem kaptunk, ha érkezik reakció, frissítjük cikkünket.

Vádalkuról – a büntetés enyhítésért átadott információról - hivatalosan mindenesetre nem lehet szó, mivel alkut csak olyan vádlott köthet a hatósággal, aki a vád szerint a gyilkosságnál enyhébb bűncselekményt követett el, és várható büntetése sem hosszabb nyolc évnél.