Büntetőeljárások korrupció miatt a jobbikos polgármester ellen

Orosz Mihály Zoltán; Vona Gábor Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármester Jobbik közbiztonság polgármester politikus
Érpatak, 2013. november 29. Vona Gábor, a Jobbik elnöke (b) és Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere kezet fog az együttműködési megállapodás aláírása után Érpatakon, az általános iskola aulájában 2013. november 29-én. A szabolcsi településen a Jobbik Magyarországért Mozgalom és az Érpataki Modell Országos Hálózata közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása alkalmából szerveztek stratégiaismertető rendezvényt és sajtótájékoztatót. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Körözést adhatnak ki hamarosan Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere ellen a Ripost szerint. A hozzá köthető cégek állítólag több mint ötven család ingatlanját szerezték meg törvénytelenül, és ezeket közpénzen újították fel. Oroszt Vona Gábor többször példaként emlegette a többi jobbikos polgármesternek.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor nemrég kötött szoros együttműködési szerződést egyik kedvenc polgármesterével, az Érpatakot vezető Orosz Mihály Zoltánnal, akit egyik legfőbb politikai szövetségesének tart. Sőt, polgármesteri tevékenységéről korábban példaként beszélt a többi jobbikos városvezetőnek. Vona többször beszélt az úgynevezett „érpataki modellről” is.

A Ripost viszont úgy tudja, hamarosan körözést adnak ki Orosz Mihály Zoltán ellen. A lap értesülései szerint már hónapok óta folyik nyomozás a polgármester és a hozzá köthető cégek ügyében. Állítólag Orosz Mihály Zoltánhoz és élettársához köthető magáncégek idős, sokszor

iskolázatlan embereket forgattak ki vagyonukból.

Vona Gábor és Orosz Mihály Zoltán Forrás: MTI/Balázs Attila

A lap szerint ügyvédi trükkökkel és félrevezető szerződésekkel szerezték meg maguknak az átvert emberek ingatlanjait, amiket aztán közpénzből újíttattak fel. Állítólag több mint 50 átvert családról van szó, és valamivel több mint 150 millió forintnyi közpénzről, amit a felújításokra költöttek el Orosz Mihály Zoltán cégei.

A Ripost úgy tudja, hogy a korrupcióval gyanúsítható polgármester folyamatosan

próbálja kijátszani a hatóságokat, tulajdonképpen bujkál.

Ha beidézik, nem jelenik meg, hátráltatja a nyomozást. A lap szerint már bebizonyosodott, hogy több alkalommal hamis orvosi igazolásokkal kerülte el a rendőröket. Az igazolásokat író orvos ugyanis már beismerő vallomást tett a rendőrségen.

A napokban egy meghosszabbított rendőrségi vizsgálat újabb visszaéléseket tárt fel, amikor az érpataki önkormányzat legfontosabb cége, az Érpatakért Kft. ügyeivel kapcsolatban nyomoztak. A rendőrség állítólag már ki is hallgatta azokat az önkormányzati alkalmazottakat, akik feltehetően Orosz Mihály Zoltán utasítására végeztek törvénytelen munkát.