Balog: Mindenkinek jó a hosszabb húsvéti szünet

Balogh Zoltán országgyűlési képviselő Orbán Viktor évértékelő beszéde 2017.02.10
Balogh Zoltán országgyűlési képviselő Orbán Viktor évértékelő beszéde 2017.02.10
Vágólapra másolva!
Mindenkinek jó az, hogy Magyarországon lesz még egy munkaszüneti nap, a hívőknek és a nem hívőknek, a katolikusoknak és a reformátusoknak, a fiataloknak és az időseknek, de a családoknak és az egyedülállóknak is - mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki képviselőként előterjesztője volt az erről szóló, kedden elfogadott törvényjavaslatnak.
Vágólapra másolva!

Balog Zoltán a 98 százalékos többséggel, nem szavazat nélkül elfogadott előterjesztésről annak elfogadása után tartott budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: "megengedhetjük magunknak, hogy legyen egy plusz pihenőnap",

az ország gazdasági erősödése ezt lehetővé teszi.

Szimbolikusnak nevezte, hogy képviselőként Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is a javaslat előterjesztői között volt.

Balogh Zoltán: Mindenkinek jó a plusz munkaszüneti nap Fotó: Mudra László - Origo

Balog a döntést fontos lépésnek minősítette Magyarország keresztény kulturális alapjainak helyreállításában. Megjegyezte ugyanakkor: a kormány ugyan ünneppé nem tudja tenni ezt a napot, de pihenőnappá igen, lehetőséget biztosítva azon közösségeknek, amelyek ünnepelni szeretnének.

Kérdésre azt mondta: a kormány álláspontja a munkaszüneti napok számának növelésével kapcsolatban a gazdasági minisztérium számításai alapján az, hogy

az nem okoz problémát a gazdaságban.

Példaként hozta a mozgó ünnepeket, amelyek egyes években hétvégére esnek, olyankor pedig többet dolgoznak az emberek.