Kutyák tartják rettegésben a falut

Vágólapra másolva!
Karókkal és botokkal tartják távol a fertőző, veszedelmes kóbor kutyákat Tuzséron. Az állatok falkába verődve támadják a helyieket. A gyerekek mellé kísérő kell, hogy iskolába tudjanak járni, de a felnőttek is félnek az utcára kimenni. Legutóbb egy 56 éves férfit haraptak meg a kutyák – számolt be a Tények.
Vágólapra másolva!

A Tuzséron élők szerint lassan több a kóbor állat, mint az udvarokon játszó gyerek. A szülők féltik kiengedni a gyerekeiket, az utcát ugyanis ellepték a kóbor kutyák. Legutóbb egy bicikliző, 56 éves férfit támadtak meg. Lerohanták az állatok, felborult a biciklivel, ezután megharapták.

A lakók félnek a falkába verődött kutyáktól, mert azok nemcsak az utcán járkálnak, hanem az udvarokba is bemennek. A házak előtti kutakból, pocsolyákból isszák a vizet, nincsenek beoltva, így egy karmolás vagy egy harapás is fertőzéseket okozhat. Főleg a gyerekeket féltik a helyiek.

"A telepen 500 kutya ha nincs, akkor egy sincs! El vannak fertőzve, nincsenek beoltva, nincsenek kezelve, nincsenek kezeltetve, nem látta őket állatorvos, és egyre veszélyesebb a helyzet" – közölte Rácz Gyula.

Hiába történik egyre több kutyatámadás, a helyiek azt állítják, csak ígéreteket kapnak, segítséget nem. Karókkal vagy felmosóbottal járják az utcákat az elszabadult állatok miatt. Panaszt is tettek a helyi önkormányzatnál, de a legutóbbi eset óta sem történt változás az ügyben – számolt be a Tények.