Hazudik Botka új sajtósa az őszödi beszédről

Vágólapra másolva!
Azt állítja Kerényi György, Botka László új sajtósa, hogy 2006. szeptember 17-én csak az általa is vezetett Magyar Rádió hozta le Gyurcsány őszödi beszédét, pedig három szerkesztőség is megkapta. Ez azonban hazugság: mindhárom szerkesztőség lehozta, aztán pedig a teljes magyar sajtó.
Vágólapra másolva!

"Mi, a rádió vezetői döntöttük el, hogy menjen le. A felvételt megkapta akkor az Origo és egy másik országos médium is, már nem emlékszem, melyik. Mégis, a három közül csak az egyetlen állami médium hozta le" - mondja önmagát dicsőítve a 24.hu-nak adott interjúban Kerényi György, Botka László új sajtósa.

Ez azonban hazugság. A felvételt azon a szeptemberi vasárnapon kora délután kapta meg három szerkesztőség: a Magyar Rádió hírszerkesztősége, az Origo és az RTL Híradó. Az Origo közölte a teljes beszédet és külön annak fontos részleteit is, majd hosszú összefoglaló cikk is készült a beszédről.

Természetesen az RTL Klub - amelyre Kerényi "nem emlékszik" - is leadta a beszéd részleteit az első adandó alkalommal, az esti híradójában (ahogy ezt megtette a TV2 Tények című hírműsora is a már nyilvános hangfelvételek alapján). Késő délután pedig már minden szerkesztőség ezzel foglalkozott.