A bőnyi rendőrgyilkos volt szkinhead szóvivőjével emlékezik a Jobbik

Vágólapra másolva!
A Kalóz néven is ismert Alkay Zsolttal, a Magyar Nemzeti Arcvonal egykori szóvivőjével emlékezik meg a józsefvárosi Jobbik Budapest ostromáról és a kitörésről, erről a HVG írt. A Kalóz a szkinhedmozgalom aktív tagja volt a lap szerint, a későbbi bőnyi rendőrgyilkos munkatársaként tevékenykedett a szervezetben. 
Vágólapra másolva!

A bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) egykori szóvivőjével emlékezik meg a józsefvárosi Jobbik Budapest ostromáról és a budai várból való kitörésről.

A február 9-i rendezvényt

fényképvetítésekkel és személyes visszaemlékezésekkel átszőtt élő történelemóraként hirdetik,

házigazdája pedig Dúró Dóra, a Jobbik oktatásért felelős szakpolitikusa lesz. A szórólapon Alkay Zsoltot második világháborús amatőr hadszíntér- és hadisír-kutatóként tüntetik fel.

A portál szerint azonban a férfinak ennél jóval színesebb a múltja. A mozgalmi nevén Kalózként ismert Alkay a 90-es évek közepén a Magyar Érdek Pártjának volt az alelnöke. A szélsőjobboldali párt a korabeli hírek szerint 4,7 millió hordó olaj eladásában segédkezett Szaddám Husszein iraki diktátornak, jelentős támogatás fejében.

Később a szkinhedmozgalom aktív tagjaként tűnt fel,

írja a lap. 1998-ban a Magyar Nemzeti Arcvonal által életre hívott Becsület napja rendezvény és a Kitörés-emléktúrák ötletgazdája volt a szélsőjobboldali híroldalak szerint. 1999-ben az MNA szóvivőjeként nyilatkozott az RTL Klubnak, a szervezetet a későbbi bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István vezette.

A várban tartott megemlékezés után

a 90-es évek legnagyobb összecsapására került sor a rendőrök és a bőrfejűek között

az esti koncertek helyszínén, a XIII. kerületi Viking Klubban. Az esemény egyik főszervezője Alkay volt, és ott tartózkodott a helyszínen is.

Mostanáig a szélsőjobboldali szervezetek, mozgalmak közelében maradt, a portál szerint jelenleg leginkább a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz köthető rendezvényeken tűnik fel.

Vagyis a mostanában néppártosodni kívánó Jobbik rendezvényén ott lesz a szélsőséges MNA egykori szóvivője, a bőnyi rendőrgyilkos munkatársa, egy volt szkinhed. És a Jobbik parlamenti képviselője is.