Húsvágó bárddal vagdosta össze idős szomszédját

Vágólapra másolva!
Húsz év fegyházra ítélték azt a férfit, aki bárddal kaszabolt össze egy idős nőt, és ölni is képes lett volna némi lopott ételért és italért.
Vágólapra másolva!

Emberölési kísérlet miatt jogerősen 20 év fegyházra ítélt a Pécsi Ítélőtábla egy zalai férfit, aki még 2015 májusában embertelen kegyetlenséggel bántalmazta és rabolta ki idős szomszédasszonyát.

Ételt vagy életet

A vádlott részegen határozta el, hogy kifosztja a vele szemben lakó 85 éves nőt: éjszaka felhasította a szúnyoghálót a nyári konyha ablakán, majd bemászott a házba, és élelmiszereket kezdett összepakolni.

Az idős lakó azonban felébredt a zajra, és tetten érte a férfit, aki azonnal rátámadt:

egy húsvágó bárddal több csapással betörte az asszony koponyáját,

majd tovább ütötte, rugdosta a már földön fekvő áldozatot, miközben a pénzét követelte.

Tojás, kávé, kiontott vér

A sértett a koponyatörés mellett többszörös csonttörést szenvedett, a jobb szemét ért ütések hatására pedig a látása is maradandóan romlott – kevésen múlt, hogy túlélte az éjszakai támadást.

A rabló háromezer forint készpénzt és élelmiszereket, köztük

sört, bort, tojást és kávét vitt el a vérében fekvő áldozattól.

Az ügyben eljáró ítélőtábla helybenhagyta az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék tavaly márciusi ítéletét: a többszörösen büntetett előéletű vádlottat nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében és magánlaksértésben mondta ki bűnösnek.

A húsz év fegyház mellett a férfit mellékbüntetésként tíz év közügyektől való eltiltásra ítélték, és elrendelték korábbi féléves, felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.