Ismert futballhuligán volt a veréssel fenyegető jobbikos

2017.05.10. 09:46

A parlamentben Dömötör Csaba államtitkárt veréssel fenyegető Szilágyi György Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi kemény mag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett.

A rettegett 2-es szektor törzstagja volt Szilágyi György, aki a parlamentben azzal fenyegette Dömötör Csaba államtitkárt, hogy "nyakon b*ssza" - írja a Ripost. Már húszévesen tagja lett ennek a huligánbandának, sőt hamarosan vezető szerepre tett szert.

A 2-es szektor nevű csoportot a 90-es évektől Európa szerte rettegték, többek között Brüsszelben, Koppenhágában és Szófiában is randalíroztak, szétvert kirakatokat, buszokat hagyva maguk mögött. Emiatt gyakran megbüntették a Fradit, a csapat több nemzetközi meccsét sem játszhatta saját stadionjában.

A kép jobb szélén látható Szilágyi György, a 2-es szektor egyik tagjaForrás: Ripost

Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, vajon részese volt-e komolyabb balhéknak. Így mentegetőzött: Nem vagyok büntetett előéletű. Szilágyi jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós" Ferencnek, lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.

"Hypós" Ferenccel is jóban volt Szilágyi György, aki a kép jobb oldalán láthatóForrás: Ripost

Szilágyi György országgyűlési képviselő ex-sógora, húga gyerekének apja az a Mikó Zoltán, aki egyfajta hősnek számít ezekben a körökben, ő ugyanis egy korábbi bűncselekmény, a Fradi-vonat felgyújtásának főszereplője. Ezért akkor 3 év 6 hónap börtönre ítélték. Az aktív futballhuligános korszaka után Szilágyi 2008-ban csatlakozott a Jobbikhoz, ahol hamar Vona Gábor kabinetvezetője lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK