A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy tatárszentgyörgyi férfival és nővel szemben, mert nem vitték orvoshoz a súlyosan megégett kislányukat.

A bűnügy vádlottjai élettársak, Tatárszentgyörgyön laktak a folyamatos ápolásra szoruló
lányukkal.

A család szűkös anyagi körülmények között élt, fatüzelésű kályhával fűtöttek” - írta Szabó Ferenc, a Pest Megyei Főügyészség főügyésze az Origónak.  

Kigyulladt a ruhája

2015 telén

a kislány nekiszaladt a kályhának, amitől kigyulladt a ruhája,

ő pedig megégett. Másod-, és harmadfokú égési sérülései keletkeztek. A férfi egy vödör vízzel eloltotta a tüzet.

Közvetlenül a baleset után a sérülés kiterjedése és látványa egy laikus számára is nyilvánvalóvá kellett tegye, hogy a megégett személy gyors orvosi ellátásra szorul” - közölte a főügyész.

Begyulladtak az égési sebek

Ennek ellenére a gyerek szülei úgy döntöttek, nem hívnak az orvost, sőt senkinek sem mondják el, nehogy a faluban „rossz hírbe kerüljenek”. Ehelyett a nő egy kenőccsel és étolajjal kenegette az áldozat sebeit és vizes ruhával borogatta azt.

Mivel a kislány állapota romlott, 2 évvel ezelőtt decemberben egy másik rokona orvost hívott hozzá, így került kórházba a megégett lány. Ekkorra már az égési sebek begyulladtak és

életveszélyes állapotba került,

csak a szakszerű orvosi ellátás menette meg az életét. A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a férfit és a nőt.