Elsőfokú riasztást adott ki délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert rövid idő alatt akár több mint 20 milliméter eső is eshet. Ezt kora délután már egyszer visszavonták, a katasztrófavédelem viszont újra felhőszakadásra figyelmeztet.

Riasztást Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adta ki – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Emellett heves zivatarra is figyelmeztetnek Zala, Veszprém, Somogy és Baranya megyében.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem sokkal délután 14 óra előtt visszavonta a korábban felhőszakadások veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztást, alig egy órával később viszont visszaállították. 

A meterorológiai szolgált honlapján azt írja, szerdán a Dunántúlon, és a Duna-Tisza köze nyugati felén záporok, zivatarok kialakulása várható. Az intenzívebb csapadékgócokban egy-egy helyen rövid idő alatt 20-30 mm is lehullhat, illetve néhány helyen 60-70 km/h-s szél és jégeső is társulhat a zivatarokhoz. Legjobb eséllyel a Dunántúl délnyugati tájain esetleg heves zivatar is kialakulhat nagyobb méretű jéggel, 70 km/h-át meghaladó széllökésekkel. Késő este, éjszaka leginkább a déli országrészben elégségesek a feltételek zivatar kialakulásához.