Elszórakozta az elrabolt pénzt

Vágólapra másolva!
Egy hét alatt eljátszotta és elszórakozta az elrabolt 5 millió forintot az a férfi, aki egy héttel ezelőtt fegyverrel támadta meg egy budapesti ékszerüzlet alkalmazottját. A rablót és barátnőjét elfogta a rendőrség. A Tények információi szerint a támadáskor használt autó vezette nyomra a rendőröket.
Vágólapra másolva!

Február 15-én egy Bocskai úti ékszerüzletbe belépve azonnal fegyvert rántott és ráfogta azt a kirakatot rendező alkalmazottra egy férfi. Az üzlet kamerái rögzítették, ahogy a férfi az eladót a pult mögé zavarta, miközben a bevételt követelte tőle, majd pedig gyorskötözővel megkötözte és elvette a telefonjait.

A Tények szerint meg is kérdezte az alkalmazottól, hogy működik-e a kamera, amire az nemmel válaszolt, így a felvételeket otthagyta, az 5 millió forintot érő ékszerekkel pedig elmenekült.

A nyomozás során beazonosították a feltételezett elkövetőt a bűntársával egy 46 éves nővel, február 21-én elfogták. Elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették – mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság szóvivője.

A rabló, R. Kevin egy hatalmas sporttáskával menekült, az utcán pedig egy autóban a barátnője várta. Később a kocsi buktatta le őket: a rendszám alapján jutottak el tulajdonoshoz, majd a nőhöz, akit XIII. kerületi lakásában fogtak el, a férfire pedig egy zuglói pincében csaptak le a rendőrök.

A Tények úgy tudja, a férfi hamar pénzzé tette az ékszereket: kifizette adóságait, majd a többit eljátszotta és elszórakozta. Az ötmillióból csak pár százezer forintot találtak meg a rendőrök.

A Fővárosi Főügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, a férfi előzetes letartóztatását indítványozta, a nő esetében pedig lakhelyelhagyási tilalom elrendelését. A bíróság egyetértett az ügyész indítvánnyal és a kényszerintézkedéseket azzal egyezően elrendelte – mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A büntetett előéletű férfi beismerte a rablást, a hírműsor szerint a támadás előtt pár nappal még terepszemlét is tartott az üzletben, amelyről szintén készültek felvételek. Barátnője tagadta, hogy tudott volna a férfi tettéről, de őt is gyanúsítják.