Újpesti csalás: száz szavazólapot nyomtattak ki a Fidesz-jelölt kárára

Vágólapra másolva!
Korábban megírtuk, hogy Fricz Tamás politológus feleségével Újpesten szavazott, miközben arra lettek figyelmesek, hogy Zsigmond Barna Pál, Fidesz-KDNP-s jelölt neve le van húzva a szavazólapról. Úgy tudjuk, hogy szándékos akcióról lehetett szó Káposztásmegyeren, és 100 szavazólapot nyomtattak ki úgy, hogy a kormánypárti jelölt neve át van húzva. Felettébb gyanús, hogy ezt csak a harmincadiknál vették észre. Óriási botrány, a szavazást fel kellett függeszteni.
Vágólapra másolva!

Az Origo úgy tudja, hogy Káposztásmegyeren történt az az eset, amiről Fricz Tamás politológus beszámolt. Információink szerint szándékos csalás történhetett. Ezt látszik alátámasztani, hogy 100 olyan lapot nyomtattak ki, amelyiken a Fidesz-KDNP-s jelölt, Zsigmond Barna Pál neve át lett húzva. Gyanúra adhat okot, hogy csupán a harmincadik szavazólapnál vették észre a „hibát", a szavazatszámláló bizottság tagjai addig egyáltalán nem jelezték a megjelenteknek a dolgot.

Megerősítésre került az a korábbi információnk, miszerint felfüggesztették a szavazást.

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz-KDNP újpesti jelöltje. Most már biztos: lehúzták a nevét a szavazólapról. Áll a bál Káposztásmegyeren. Forrás: Facebook

Nemcsak a „módszer" miatt, hanem amiatt is meredek a történet, mert a baloldal megosztottsága miatt bármi előfordulhat a körzetben.

Így könnyen lehet, hogy Zsigmond Barna Pál lesz a ma este újpesti nyertese.

Ha azonban tömegesen fordulnak elő az ehhez hasonló akciók, akkor a választás tisztasága erősen megkérdőjeleződhet.