Elkerülhetetlen a pártszakadás a Jobbikban volt képviselője szerint

Gaudi-Nagy Tamás beszélget Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS HÉTKÖZNAPI Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY tárgyalás ügyvéd ügyvezető Budapest, 2015. szeptember 21.
Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, a Jobbik országgyűlés
Budapest, 2015. szeptember 21. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, a Jobbik országgyűlési frakciójának volt tagja (b) ügyvédjével beszélget az ellene és két társa ellen indított büntetőper tárgyalása előtt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, az V. kerületi Markó utcában 2015. szeptember 21-én. Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét a Gaudi-Nagy Tamás által szervezett 2014. május 6-i tüntetésen szidalmazták és megköpködték a Parlament előtt. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Jobbik pártvezetésnek a Toroczkai László és követői elleni reakciói alapján elkerülhetetlennek tartja a Jobbik pártszakadását, az egykori radikális politikai tömörülés volt országgyűlési képviselője. Gaudi-Nagy Tamás óriási bűnnek tekinti, hogy az osztrák Szabadságpárt modellje helyett a Vona-Simicska duó által túltolt néppárti fordulat morálisan, politikailag és pénzügyileg is lenullázta a Jobbikot. A volt képviselő a patrióta erők földcsuszamlásszerű előretörését várja a jövő évi európai parlamenti választáson.
Vágólapra másolva!

Gaudi-Nagy Tamás a 888.hu-nak adott interjújában fejtette ki véleményét a balliberális irányba tartó Jobbikról.

Azt mondta, hazafias érzelmű magyarok tömegeivel végtelen csalódással és keserűséggel szemléli a Jobbik végjátékát. Szerinte mára a párt és a pártosodás lényegében felfalta és elárulta a nemzeti ellenállási mozgalmat.

Gaudi-Nagy Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

A volt politikus hozzátette, hogy

a 2015-ös Simicska vezérelte néppárti fordulat óta a csatlakozásra már semmi oka nem lett volna, mert vállalhatatlanná vált a Jobbik.

Mostanra az induláshoz képest lényegében kiürült a párt értéktartalma.

Ugyan formailag ugyanaz a neve, de

tartalmában már valójában egy inkább balliberális, jellegtelen balközép és EU-orientációjú politikát követő opportunista és destruktív párt lett,

amelyet megélhetési politikusok vezetnek.

Az elmúlt két évben ugyanakkor az a bosszúszomjas Simicskához való közeledés volt a legdurvább momentum, amivel gyakorlatilag

- tudatta Gaudi.

A Jobbikból bolsevik jellegű módszerekkel üldözték el az elvhű nemzeti radikálisokat.

A volt képviselő szerint

Napjainkra gyakorlatilag teljesen levált a Jobbik pártvezetése a korábbi jobbikos mozgalmi alapokról.

Véleménye alapján azzal, hogy Vona Gábor lemondott, lényegében ugyanaz történt, mint amit a „rendszerváltás" idejében tapasztalhattunk:

a Kádári-elit összecsomagolt és maradt. Vona lenyomata ott van a jelenlegi Jobbik vezetés minden nyilatkozatában, szellemiségében.

Ráadásul Vona

- tette hozzá Gaudi.

Az egykori képviselő kijelentette, hogy a legnagyobb bűne a Jobbik vezetésének, hogy a balliberális erők felé nyitott, és az országgyűlési választásokon arra buzdította szimpatizánsait:

27 választókerületben a legesélyesebb balliberális ellenzékiekre szavazzanak, köztük a nyíltan hazaáruló DK-ra.

Ez pedig Gyurcsányék esetében több egyéni helyet és a parlamenti bejutási küszöb húszezres szavazattöbbséggel való megugrását is eredményezte.

A Jobbikon belüli tisztújítás után a hajszállal vesztes Toroczkait nemhogy nem marasztalják, hanem

bolsevik tempóval árulásra hivatkozva azonnali kizárással fenyegetik, etikai eljárás alá vonják, ami azt jelenti, hogy ebből pártszakadás lesz.

A pártszakadás után pedig majd kiderül, hogy milyen arányban is hagyják el a pártot a tagok.

Gaudi-Nagy szerint

több olyan jobbikos politikus is van, akik egy pártszakadás esetén a kiválókhoz csatlakoznának,

dacára annak, hogy kvázi „hűségesküre" kötelezték őket a platform bejelentése után.

A mostani kétharmadban döntő szerepe volt annak a nemzeti radikális közösségnek, amelynek tagjai az elveik és a nemzet mellett maradtak, s most a Fidesz folytatására szavaztak - tette hozzá.

- mondta. A Jobbik legsötétebb pillanatának azt tartja, hogy

a szemkilövető Gyurcsány és néppárti-cuki Vona egy olyan tüntetésen vonultak békés egyetértésben,

amelyet ráadásul a hatalmas legitimációjú, szabad és kétharmados kormánypárti győzelmet hozó választás végeredménye ellen szerveztek, hazug módon csalást emlegetve.

Szerinte a Jobbik csak akkor lett volna sikeres, ha az Osztrák Szabadságpárt példáját követi, amely tömörülés koalícióra lépett a jobbközép erőkkel.

Vona viszont

A volt politikus a 2019-es európai parlamenti választásokat történelmi jelentőségűnek nevezte.

Azt mondta, hogy földcsuszamlásszerű változások várhatóak a következő EP választáson a 2014-es eredményekhez képest.

Nagyon úgy tűnik, hogy az európai bevándorlásellenes, patrióta politikai erők megerősödését hozhatja el a választás.

Természetesen

A rövidesen a törvényhozásunk által elfogadandó, Stop Soros! törvénycsomag és a bevándoroltatást kizáró Alaptörvény ezért is kulcsfontosságú és támogatandó - mondta.