Tovább nőtt az eltűnt gyerekek száma

Vágólapra másolva!
Több mint 19 ezer kiskorú eltűnését regisztrálták Magyarországon 2017-ben. Ez a szám háromszázzal haladja meg az előző évit - közölte az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódva az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Tavaly 15 907 fiatalkorú és 3117 gyermekkorú eltűnését jelentették be a hatóságoknál,

ez a szám majdnem annyi, mint Keszthely lakossága.


A közlemény szerint eltűnés miatt regisztrált hatályos körözések száma 2018. április 10-i állapot szerint a fiatalkorúaknál 1726, a 14 év alattiaknál pedig 649. Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap (05.27-én) nyolcadik alkalommal rendezik meg az Ezer lámpás éjszakája programsorozatot.

A kampányban tíz város vesz részt, jótékonysági koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal, valamint bűnmegelőzési tanácsadással hívják fel a figyelmet a csellengés veszélyeire.

A vasárnapi programokon negyven együttes és énekes vállal szerepet, a társadalmi célú programon többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint a Hősök, a Belmondó, Rácz Gergő, az Animal Cannibals, Freddie, Varga Viktor, a Holdviola, Cserpes Laura, LL Junior és a New Level Empire.
Az eseményen világító lufikat engednek a magasba, ezzel jelezve, hogy minden gyereket hazavárnak.
Részletes információ a www.ezerlampasejszakaja.hu oldalon található.