Hamis receptekkel akartak nyugtatót szerezni

Vágólapra másolva!
Két héten belül egy férfit és egy nőt is elfogtak a rendőrök Gyöngyösön, mert hamis vényekkel akartak nyugtatót szerezni maguknak. 
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő is olyan gyógyszert akart szerezni, ami függőséget okozhat, éppen ezért nem írta fel egyiküknek sem a háziorvos. A 21 éves férfi márciusban ment el a doktorhoz Gyöngyösön, de az orvos nem írta fel neki a nyugtatót.

Amikor az orvos nem figyelt, a nyomtatóból ki lopott egy lepecsételt, aláírt vényt, amire később ráírta a nevét és a gyógyszer nevét.

Elment a patikába, hogy kiváltsa, de a patikus észrevette, hogy hamis a recept, ezért nem adta ki a gyógyszert, és azonnal hívta a rendőröket.

Pár nappal később egy 23 éves nő is hasonló módon próbált gyógyszerhez jutni. Egy Gyöngyöshöz közeli községben,

a háziorvosi rendelő előtti kukából kivett egy olyan receptet, ami üres volt, de egy gyermekgyógyász bélyegzője volt rajta.

Kitöltötte a vényt a nagymamája nevére, és még aznap bevitte a patikába, hogy kiváltsa. Ez a patikus is észrevette, hogy nincs minden rendben a recepttel. Talán az szúrt neki szemet, hogy egy gyermekorvos írt fel gyógyszert egy nyugdíjasnak, mindenesetre nem adta ki azt, ami rajta állt - írja közleményében az ügyészség.hu.

Az ügyészség mindkét vádlottat hamis magánokirat felhasználásával vádolja, és pénzbüntetést fizettetne velük.