Sára Botond: Folytatódhat a városrehabilitáció

Vágólapra másolva!
Folytatni kell a józsefvárosi rehabilitációs programot – mondta Sára Botond, a VIII. kerület alpolgármestere, a Fidesz-KDNP józsefvárosi polgármesterjelöltje. 
Vágólapra másolva!

Az alpolgármesterként hat éve dolgozó politikus elmondta, a városrehabilitációs program folytatásához, annak bizonyos elemeihez – például a Blaha Lujza tér és az Orczy-negyed felújításához – külső segítségre lesz szükség. Ezért nagyon fontos – tette hozzá –, hogy a következő polgármester is jó viszonyt ápoljon az Országgyűléssel és a kormánnyal.

A lakosok megkérdezése alapján a kerületben élőket a köztisztaság kérdése foglalkoztatja leginkább, ami összekapcsolódik a hajléktalanság problémájával, továbbá az egészségügyi ellátás helyzete. Ezek azok az ügyek, amelyeken van mit javítani – fogalmazott az alpolgármester.

Sára Botond: Folytatódik a józsefvárosi városrehabilitáció Forrás: Sára Botond/Facebook

Kérdésre válaszolva elmondta, azt is, a kerületben csak azoknak kell elhagyniuk lakásukat, akik önkényesen foglalták el azt, lopják az áramot, a gázt, vagy egyszerűen tönkreteszik lakókörnyezetüket; akiknek viszont csak fizetési hátralékuk van, azoknak számos lehetőségük van ezt rendezni a kilakoltatás évekig tartó folyamata alatt.

Sára Botond elmondta azt is, nagyon fontos a rászoruló emberek ellátása, de ez nem mehet az ott élők rovására. Hozzátette, a fővárosi hajléktalanellátók jelentős része a VIII. kerületben van, s ez problémát jelent, amit mindenképpen kezelni kell, mégpedig úgy, hogy a lakosok érdekeit kell szem előtt tartani.