Soros György "oknyomozó" blogja pénzt nem kímélve támadja a magyar kormányt

Soros György SZEMÉLY Foglalkozás üzletember elnök FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia TÁRGY MŰSZAKI ESZKÖZ mikrofon SZELLEMI TEVÉKENYSÉG beszél MOZOG gesztikulál Brüsszel, 2014. november 7.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fun
Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésű konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Vágólapra másolva!
Honnan van pénze egy alig látogatott, reklámokat alig megjelentető honlapnak komoly összegeket igénybe vevő drónos akcióra, drága külföldi utakra, csúcskategóriás fényképezőgépekre és a legújabb technikai berendezésekre? Amerikából, egyenes Soros György péntárcájából. Az Átlátszó a milliárdos üzletember tengerentúli utalásaiból politikai küldetést teljesít Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Hétfőn teljes pályás támadást indított a „magyar kormányzat és holdudvarának különböző szereplői ellen” az ellenzéki Átlátszó. A lejárató anyagban a szocialista rendszer egyik szellemi tartópillérére, az irigységre bazíroztak, ilyen módon kívánták megtámogatni a magatehetetlen állapotban lévő ellenzéki pártokat. És persze hazugságokkal. Ehhez minden eszközt megengedettnek tartottak:

drónokkal (pilóta nélküli repülőgéppel) hosszú időn keresztül megfigyelték a célszemélyeket, hónapokon keresztül bokrokban bujkálva arra vártak, hogy lencsevégre kapják a szabadságukat töltő ellenséges célpontokat.

A balliberális médiában is szokatlanul agresszív akció felveti a kérdést: léteznek-e még erkölcsi normák a honi ellenzéki újságírásban, vagy bármi megengedhető, hogy politikai céljaikat elérjék? Ha górcső alá vesszük, hogy honnan, és legfőbbképpen kinek a pénzéből került sor a megfélemlítési akcióra, akkor érthetőbbé válik a jelenség.

Az Átlátszó Soros György pénzéből politikai küldetést teljesít

Az Átlátszó egy alacsony látogatottságú, magát oknyomozónak meghatározó portál, amely száz százalékban a Fidesz, vagy Fidesz-közeli személyek, vagy annak tartott emberek lejáratásával van elfoglalva. Ha ezeket a tényeket rögzítjük, akkor egészen biztos felmerül a következő kérdés az olvasóit meglehetősen egyoldalúan tájékoztató felülettel kapcsolatban:

egy alig látogatott, reklámokat alig megjelentető honlapnak, honnan van pénze komoly pénzeket igénybe vevő drónos akcióra, drága külföldi utakra, csúcskategóriás fényképezőgépekre, és a legújabb technikai berendezésekre?

A válaszért nem kell különösebben messzire menni, elegendő a portál „Pénzügyi beszámolók, közhasznúsági jelentések” menüpontjára kattintatni, és megoldás szemünk láttára ugrik ki.
Soros György Amerikából utal, az Átlátszó köszöni szépen, és támadja a kormányt, és annak tagjait.
Ugyanis

a portál bevételeinek több mint harmada a Nyílt Társadalmak Alapítványtól, azaz Soros alapítványától származik. 2017-re ez lebontva 50 millió forintot jelentett.

Vagyis a főállású lejárató portál bevételeinek harmada a tengerentúlról érkezik, ami rámutat arra, hogy miért ilyen szorgalmasak, ha a Fideszről, és a kormányról van szó. Hogy nemcsak egy évben volt ilyen mázlija az Átlátszónak, azt jól mutatja, hogy 2016-ban is hasonlóak voltak az arányok: a pénzek harmada Amerikából érkezett, egész pontosan 33 millió forint.

A támogatás tehát az amerikai milliárdostól jön, így értelemszerűen a portál tulajdonosi körében is az ő emberei ülnek.

Bodoky Tamás Soros hazai médiabirodalmának fontos szereplője: ő az összekötő a Magyar Narancs és az Átlátszó között. Előbbinél dolgozott, utóbbinál alapító volt. Jelenleg Bodoky az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Tordai Csaba jogász, Bajnai Gordon egykori MSZP-s miniszterelnök pártalapító társa volt az azóta megszűnt, Juhász Péter-féle Együttben, igaz, ezt Tordai a mai napig tagadja. Az Átlátszó mögött fellelhető szervezet az Asimov Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Maróy Ákos, kiterjedt üzleti kapcsolatokkal rendelkező véleményformáló.

A felügyelőbizottság és tanácsadó-testület is tele van a hazai Soros-világ jól bejáratott szereplőivel. A testület elnöke az a Pelle Andrea ügyvéd, aki azzal került be a hírekbe, hogy Soros György érdekeinek megfelelően igyekezett a magyar igazságszolgáltatás munkáját befolyásolni. Az érintett tagadta a híreszteléseket, szerepe azonban azóta sem teljesen tisztázott. Tag továbbá Mong Attila, aki kutatóként tagja a Soros-közeli Mérték Médiaelemző Műhelynek. Itt kollégája az a Polyák Gábor, aki a tavaly decemberi LIBE-meghallgatás résztvevőjeként a magyar kormány ellen foglalt állást, Judith Sargentini szólamait fújva.