A Sargentini-szavazással próbáltak bosszút állni a bevándorláspártiak

Sargentini, Sargentini-jelentés
Vágólapra másolva!
Megszavazta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést. Ehhez kellett egy durva jogi trükközés, a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe. Orbán Viktor keddi beszédében egyértelművé tette, hogy Magyarország nem enged a zsarolásnak. 
Vágólapra másolva!

Másféléves munkájának gyümölcse érett be Judith Sargentinek, miután az Európai Parlament (EP) plenáris többsége elfogadta az általa készített, a magyarországi jogállamiság helyzetét vizsgáló jelentést. A Soros György megbízható embereinek listáján szereplő Judith Sargentini által összeállított dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének. Megszavazása pedig nem jelent mást, mint hogy a magyar, -és fóbiás politikus végigvitte azt amivel megbízták: élesítse az uniós szlengben atombombaként hívott eljárást. A EP szavazását követően tehát szabad utat kapott az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen.

Csalással szavazták meg a magyarfóbiás jelentést

A magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el. Az Európai Parlamentnek 750 tagja van

  • ebből tehát 448 támogatta a holland képviselőnek Magyarország megbüntetését célzó jelentését,
  • 197 ellenezte azt,
  • és 48-an nem nyilvánítottak véleményt, azaz tartózkodtak.

Mivel a jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására volt szükség, az elfogadáshoz kellett egy jogi trükk - nyugodtan mondhatjuk, hogy csalás - a tartózkodásokat úgy tekintették, mintha nem léteztek volna.

Ha a parlamenti demokráciákban megszokott normák szerint szavaztak volna, akkor 14 szavazat hiányzott volna a kétharmadhoz.

Magyarán

éppen a tartózkodó képviselők szavazatainak a "mellőzésén" múlt, hogy meglett a kétharmados többség az EP-ben.

Ugyanis a brüsszeli elit trükkjének köszönhetően

  • a végeredmény szerint a képviselők 69 százaléka támogatta Sargentini jelentését,
  • viszont ha nem kerülnek megváltoztatásra a szabályok, azaz a tartózkodókat beleszámítják, akkor ez az arány csupán 64 százalék lett volna,
  • amivel nem fogadták volna el a magyar kormány és politikája ellen irányuló dokumentumot.

Bár a brüsszeli elit akaratának az EP-n való átverésével kétes dicsőséget szerzett, ennek ellenére egyes képviselőik szinte örömtáncot jártak, egyértelművé téve, mi is volt a Magyarország elleni eljárás megindításának valódi oka, és motivációja.

Sargentini úgy örült, mint egy kisgyerek

Az egész eljárás nevetségességét jól mutatta, hogy miután az elnök kihirdette a javaslat elfogadását, Sargentini úgy ünnepeltette magát, mint egy kisiskolás, amikor jutalomkönyvet kap az évzárón. Egyes képviselőtársaitól még puszit is kapott, az elnök pedig gratulált neki. Soros megbízható jelentéstevője örömében majdnem el is pityeredett. Egészen elképesztő jelenetsor következik:

Nemcsak Sargentini örült Magyarország elítélésének a videofelvétel alapján. Tisztára olyan érzése van az embernek, mintha egy győztes focimeccs után készültek volna ezek a felvételek.

Ez is mutatja, hogy szó nem volt itt objektív vizsgálatról,

Magyarország elleni dühös bosszú a jelentés.