Hadházy Ákos nem hall, nem lát és nem is beszél

Ripost Hadházy-találkozó
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos úgy fél a rá és Simicska Lajos jobbikos oligarchára vonatkozó kérdésektől, mint ördög a tömjénfüsttől. Ha erről érdeklődnek az LMP társelnökénél, a politikus robothangra vált, az arca lárvaszerű lesz, és hosszú percekig ugyanazt az egy mondatot ismételgeti.
Vágólapra másolva!

Ha más nem is, annyi azért kiderült Hadházy Ákos ma délelőtti sajtótájékoztatóján, hogy az LMP társelnöke magasról tesz arra, hogy mit gondolnak az LMP szimpatizánsai arról, hogy Hadházy összejár a Jobbik kulcsembereivel. Nem érdekli, hogy az LMP kongresszusa kétszer is a függetlenség mellett szavazott, ahogy az sem, hogy két hónappal a választások előtt rendkívül kínos helyzetbe hozza a saját pártját. Ha neki ahhoz van kedve, a jobbikos pénzember Simicska Lajossal és fiával, Ádámmal találkozgat, sőt zártkörű eseményeken tűnik fel Vona Gábor Jobbik elnök társaságában. Mindebből két dolog következhet:

  • Hadházy Ákos csak papíron az LMP társelnöke, valójában azonban nem az LMP-ért dolgozó politikus, hanem a maga érdekeit keresi.
  • Hadházy Ákos az LMP vezetésének felhatalmazásával arról egyezkedik, hogyan állhatnának össze a Jobbikkal.

Hirtelen nehéz eldönteni, hogy melyik forgatókönyv a szomorúbb. Talán mégis a második, mert ebben az esetben nem csupán egy ember elvtelenségéről van szó, hanem az LMP teljes pártvezetésééről. Csak emlékeztetőül: arról az LMP-ről beszélünk, amely Simicska Lajos és a Jobbik egészen pofátlan pártfinanszírozási botránya közben 12-szeres árat fizetett a politikai hirdetései kihelyezéséért. Ez a közösség most azokkal készül összeállni, akik úgy élnek, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények.

Lehet, hogy az LMP-nek (Simicska Lajos pénze és plakáthelyei mellett) éppen ez tetszett meg.

Hadházy Ákostól hiába kérdezték meg - egyebek között az Origo is - ezerszer is a sajtótájékoztatóján, hogy mi köze neki és az LMP-nek a Simicska-családhoz és Vona Gábor Jobbikjához, válasz egyszer sem érkezett. E helyett a társelnök lárvaarcot öltött, robothangra váltott, és lement droidba. Körbe-körbe, hosszú percekig ugyanazt az egy mondatot ismételgette, amelyben Orbán Viktor miniszterelnököt és a családját szidalmazta, a kérdéseket pedig azzal ütötte el, hogy csupán a kormánypárti média próbálja lejáratni.

Hadházy Ákos távozik a Magyar Nemzet Szalon pénteki eseményéről Forrás: --

Világos. Tehát az, hogy egy önmagát előszeretettel oligarcha- és politikai játszma mentesnek nevező párt társelnökéről a 2018-as országgyűlési választások kampányának hajrájában kiderül, hogy titokban összejár a Jobbik elnökével és a Jobbik mögött álló oligarchával, az nem ügy. Ha pedig valakinek mégis van bőr a képén erről kérdezni, az csak le akarja járatni a hős Hadházy Ákost.

Ez a politika mindenesetre tényleg nagyon más.

A történeti hűség kedvéért álljanak itt azok a kérdések, amelyek hallatán az LMP férfi társelnöke biorobottá változott:

  1. Miről beszélt Vona Gáborral, a Jobbik elnökével pénteken, a Magyar Nemzet Szalon zártkörű eseményen?
  2. Miért vett részt ezen a találkozón?
  3. A korrupciós harc elleni arcaként, mit gondol Simicska Lajos oligarcháról?
  4. Kap-e pénzt az LMP Simicskáéktól?
  5. Mikor és miért találkozott Simicska Lajos fiával, Simicska Ádámmal?
  6. Az LMP vezetése tud-e Hadházy Ákos jobbikos találkozóiról?

A nagy robottáncban az LMP társelnöke csupán egyetlen dologról feledkezett meg. Ha nincs válasz, az is válasz. Az LMP új tulajdonosa Simicska Lajos.