Nemrég kifogásolta a Jobbik, hogy keveset hívják a köztévébe, most meg bojkottot hirdettek

népszavazás 2016 kvótareferendum, Mirkóczki Ádám
Budapest, 2016. október 2. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatón értékeli a kvótareferendumot az urnazárás után a Képviselői Irodaházban 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Újabb, egészen combos álláspont-változtatásra került sor a Jobbikban. A párt márciusban még kifogásolta, hogy kevésszer hívták meg őket a közszolgálati televízióba, erre októberben az ellenállási őrületük fontos állomásaként bojkottot hirdettek a csatorna ellen. Ezúttal Mirkóczki Ádám, pártkommunikátor mutatta be, hogy kell profin művelni a műfajt!
Vágólapra másolva!

"Nem véletlen, hogy tovább ehhez nem asszisztálunk, bojkottot hirdetünk, és azzal fordulok az ellenzéki képviselőkhöz, pártokhoz, hogy ne legitimálja senki, még csak a látszat szintjén sem a köztévét" – mondta az 1956-os forradalom évfordulójára ütemezett jobbikos tojásdobálás másnapján Mirkóczki Ádám a magyar parlamentben. A párt kommunikációs igazgatója arra hívta fel az ellenzéki képviselőket, bojkottálják a köztévé műsorait. Nagy siker nem lett az akcióból, a jobbikos pártmédia ékköve, az Alfahír kis csalódottsággal megfűszerezve, de alapvetően büszkén tálalta olvasóinak, hogy a kormányellenes pártok közül egyedül a Jobbik mondott nemet a közszolgálati televízióra. Hiába szólított fel bojkottra a Jobbik,

a többi ellenzéki párt ebben - legalábbis most - nem partner

– írta az Alfahír, irányba téve olvasóit, ki is az igazi ellenzéki párt.

Márciusban még többet szeretett volna menni a köztévébe a Jobbik

Azonban ha pár hónapot visszautazunk az időben, akkor a pártban még teljesen másképp gondolkoztak a kérdés kapcsán. A főszereplő idén márciusban is Mirkóczki Ádám pártkommunikátor volt, akkor még csupán szóvivő minőségében. A márciusi Mirkóczki a közszolgálati televízió vendégeként még kifogásolta, hogy a hírcsatorna az utóbbi hetekben csak a Jobbikot bíráló anyagokat közölt, de a párt álláspontját elvétve közölte, jobbikos politikust pedig be se hívott.

Márciusban tehát még azt szerette volna a Jobbik, ha politikusaik többször kaptak volna lehetőséget az M1-en, októberben pedig már bojkottot hirdettek a csatorna ellen, azaz, ha hívják őket, akkor sem tesznek eleget a meghívásnak.

Valahogy semmi sem jó az ellenállóknak.