Volner János elismerte, hallott a Simicska-féle zacskós pénzekről

Volner János Jobbik
Vágólapra másolva!
A politikus újabb, Jobbik körüli büntetőügyeket lebegtetett be tegnap esti televízió-interjújában. Újabb fordulat következhet be a Jobbik pártfinanszírozási botrányában?
Vágólapra másolva!

"Rebesgetés szintjén hallottam információkat" arról, hogy zacskóban utaztattak gyanús pénzeket a párt táján – ezt a Jobbikból tegnap kilépett Volner János nyilatkozta az ATV kedd esti adásában. Szerinte

az ügynek lesz folytatása, ezt továbbiak is követni fogják.

A pártfinanszírozási botrányt Szabó Balázs, a Jobbik feloszlatott szekszárdi alapszervezetének volt elnöke robbantotta ki. A politikus a TV2-nek magyarázta el először részletesen, hogy

miképp terítette Simicska Lajos a pénzt a párton belül.

A milliárdos nagyvállalkozótól kapott pénzeket Szabó Gábor pártigazgató osztotta szét kilenc regionális vezető között. Szabó feljelentést tett az ügyben a Legfőbb Ügyészségen a Jobbikon belüli gyanús pénzmozgások miatt. Úgy tudja, az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatóján keresztül, amit a tagok fizettek be a pártkasszába. Az Origónál jelentkezett egy, a pártból azóta kilépett szimpatizáns, aki azt állítja, hogy ezek a módszerek a korábbi kampányokban is jelen voltak.

Volner tehát ezzel a nyilatkozatával nagyon puhán ráerősített Szabó Balázs állításaira, aminek azért van jelentősége, mert a tegnapi napig a Jobbik egyik befolyásos politikusa volt.

Kiemelte ugyanakkor, hogy nem volt tudomása ezekről a pénzekről.

- mondta a jelenleg párton kívüli politikus.

Reménytelennek látta a Jobbikon belüli harcát Volner

Kérdésre válaszolva elmondta továbbá, hogy tegnap azért nem ment el az etikai bizottság ülésére, mert éveken keresztül nézett párttársai szemébe és vetette fel azokat a problémákat, amik idáig vezettek, de mostanra már teljesen reménytelennek látta a küzdelmét. A politikus elismerte, hogy megkeresték a Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalomból, azonban nem foglalkozik még velük most," le kell ülniük és át kell gondolniuk, hogyan tovább."

- kanyarodott rá a Jobbik jelenlegi vezetőire Volner. Úgy látja, hogy „Sneider Tamás az elmúlt napokban összeomlott". Szerinte ez már akkor látszott, hogy a pártelnök milyen idegállapotban van, amikor a frakcióülésre sor került.

Volner János az Origónak is nyilatkozott, amelyben elárulta portálunknak, hogy négy további képviselő hagyhatja ott a Jobbik képviselőcsoportját, és rövidesen leválthatják Sneider Tamást a párt elnöki székéből.