Új mélypont: Puzsér már a Momentummal veszekszik a főpolgármesterségről

Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
Újabb gigantikus vita robbant ki a Tarlós István-ellenes erők táborában: ezúttal az egypontos programjával Budapestet megreformálni kívánó Puzsér Róbert, és az egyszázalékos támogatottságú Momentum csapott össze. A magyar ellenzéki pártok és képviselőik ismét bemutatják, hogy náluk jobban veszekedni senki nem tud a világon. Happy Tarlós-hours.
Vágólapra másolva!

Meggyőződésem, hogy Tarlós István a világ egyik legboldogabb politikusa. Budapest vezetője nyolc év alatt fejlődési pályára állította a magyar fővárost, és minden abba az irányba mutat, hogy semmi sem tudja megakadályozni az újrázásban, így politikai értelemben ennél kényelmesebb pozíciót nem igazán lehet elképzelni. Ha ennél valamivel precízebben fogalmaztam volna, akkor azt írtam volna, hogy a magyar ellenzék egészen biztosan nem fogja megakadályozni Tarlóst az újrázásban. Mert ennél jelenleg még annak is nagyobb az esélye, hogy Tarlós meggondolja magát, hogy mégsem indul el, megfordul a bolygó, vagy özönvíz árasztja el az országot. Hogy miért gondolom ezt? Ennek az oka nagyon egyszerű: az ellenzék minden eddigi veszekedési teljesítményét túlszárnyalja. Ugyanis

következik az újabb választás, és a magyar ellenzék olyan vitatkozásba kezdett, mint még soha.

Ehhez azért kellett egy Puzsér Róbert, akibe a vitatkozás, a szókimondás kódolva van, és nekilátott úgy megpörgetni a hazai demokratákat, hogy azóta is szédülnek. A humorista valósággal beindította a balhégenerátort, amely úgy söpört végig az ellenzéki oldalán, mint a szélvihar. Számszerűen a következő személyekkel vitatkozott Puzsér az elmúlt pár hétben:

Jelentem, a mai nappal újabb szereplő tűnt fel a láthatáron, mégpedig nem más, mint Magyarország aszfaltrajzoló-művész fiataljai,

a Momentum.


Fekete-Győr András pártelnök a ma reggelt a Népszavában indította, ahol a következőket sikerült mondania Puzsérról:

Az ifjúpolitikus gondolataiból az jön le, hogy komolyan veszi a haverjai (ismerősei, családtagjai, járókelők stb.) véleményét, és mivel ők nem szeretik Puzsért, ezért a Momentum sem szereti Puzsért. Fekete-Győr nyilatkozata több okból is furcsa.

  • Párttársai, a DK-ból ide ejtőernyőzött Szarvas Koppány Bendegúz, és a Momentum korábbi alelnöke, Soproni Tamás is kiállt Puzsér mellett korábban. ez minden bizonnyal annak a jele, hogy továbbra is komoly törésvonalak vannak a pártban. Az Origo a párt belső forrásaira hivatkozva korábban arról cikkezett, hogy komoly feszültségek húzódnak meg az összefogáspártiak és a különutasok között.
  • Másrészről Puzsér kampánya során több alkalommal a régi baloldali elit ellenében határozta meg magát, Mindezidáig gondosan ügyelt rá, hogy a Momentum nevét ne ejtse ki a száján, amikor a politikai mainstream elleni harcáról nyilatkozott.

A Nagy Vitatkozónak minden bizonnyal rosszul estek a Momentum elnökének a szavai, és az Indexen keresztül folytatva üzent a lendületes fiataloknak.

Hozzátette, hogy az egész játék arra mehet ki, hogy a Momentum vezetése leseftelje az MSZP-vel, "a volt állampárttal" a kerületeket. Ha ez megvalósul, akkor

Puzsér ezzel a mondatával régi ellenfeleit, Karácsony Gergelyéket is behívta a vitába. Mert veszekedni együtt jó.