Bevonult a börtönbe Vizoviczki László

Vizoviczki László az utolsó szó jpogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvnyszéken 2016 április 28-án Vizoviczki László az utolsó szó jpogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvnyszéken 2016 április 28-án
Vizoviczki László az utolsó szó jpogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvnyszéken 2016 április 28-án
Vágólapra másolva!
Vizoviczki Lászlót október 3-án ítélte a Fővárosi Ítélőtábla hét év fegyházbüntetésre. Emellett 300 milliós vagyonelkobzással is bünteti a bíróság a férfit. A Pesti Srácok információi szerint Vizoviczki ma délután vonult be a fegyházba.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádolta meg Vizoviczkit és társait- írja a Pesti Srácok.

Az ügyész szerint a férfi megkérdőjelezhetetlen vezetőként irányította az általa létrehozott bűnszervezetet, szórakozóhelyeinek minden egyes eltitkolt milliói hozzá kerültek, és annak felhasználásáról kizárólag Vizoviczki dönthetett.

Vizoviczki László a 2000-es évek közepére több éjszakai szórakozóhelyen szerzett befolyást Budapesten, legális, illetve törvénytelen eszközökkel, erőszakkal vette át bárok, és több, a Hajógyári-szigeten lévő vendéglátóipari egység üzemeltetését. Ezek a szórakozóhelyek a 2010 és 2012 közötti időszakban több százmilliós bevételre tettek szert.

Vizoviczki László az utolsó szó jogán olvassa fel saját védőbeszédét a Fővárosi Törvényszéken 2016 április 28-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azonban a Portik Tamás ellen valló Vizoviczki utasítására „megtévesztették" az adóhatóságot és a tényleges jövedelemnek csak egy részét vallották be.

A férfit és több társát bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel is vádolja a Nyomozó Főügyészség.

A nyomozás 2012 februárjában kezdődött, május végén pedig elfogták az első gyanúsítottakat. A tárgyalások január 14-én zárt eljárásban kezdődtek meg a Debreceni Törvényszéken. Mivel a nyomozás ideje alatt végig előzetes letartóztatásban volt, Vizoviczki leülte a kiszabott büntetés felét.