Modern diagnosztikai gépeket kap több kórház

ÉPÜLET műtő orvosi berendezés
Budapest, 2015. december 19. Az első sikeres magyar tüdőtranszplantációhoz használt berendezések az Országos Onkológiai Intézet műtőjében 2015. december 19-én. Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt. A hatórás műtétet december 12-én végezték el, a beteg jól van. Egy 59 éves férfi volt a donor, az ő tüdejét ültették át egy 53 éves férfiba. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Tizenkilenc új modern diagnosztikai berendezést kapnak Pest megyei és budapesti kórházak – mondta az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos az M1-nek.
Vágólapra másolva!

Cserháti Péter azt mondta, hogy

a négymilliárdos fejlesztés keretében

három MR-, négy CT-, négy érfestő diagnosztikai készüléket, öt modern digitális röntgenrendszert és egy sugárterápiás berendezést állítanak üzembe.

Ezekkel

részben az elavult berendezéseket cserélik le, részben új diagnosztikai lehetőségeket biztosítanak.

Illusztráció Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Arról is beszélt, hogy az Egészséges Budapest Programhoz (EBP) kapcsolódó centrumkórházak építési tervpályázatainak eredményhirdetése december 14-én lesz, és mára a programban résztvevő mind a 19 kórház közbeszerzési dokumentációját is eljuttatták a Miniszterelnökségre.

– mondta a miniszteri biztos.